Sport
KOGA I ŠTO MIJENJATI?

Zekić: Moram razmotriti mogućnost novih rješenja
Objavljeno 14. veljače, 2018.
Upitno je hoće li papiri za Gorana Milovića stići na vrijeme kako bi ga Osijek registrirao prije Rijeke

Vezani članci

NIŠTA OD DOLASKA STOPERA

Katić ipak preskup

Trener bijelo-plavih Zoran Zekić odmah nakon poraza od Dinama najavio je kako će sigurno biti određenih promjena u momčadi koju će suprotstaviti Rijeci u subotu. Protiv Dinama postavio je provjerene snage, s kojima je Osijek uspješno igrao ljetos u Europi, ali pokazalo se da je većina igrača daleko od te forme.

Barišić

Ipak, ostaje pitanje koliki je Zekićev manevarski prostor, jer u ovom trenutku nema baš prevelik izbor kada su promjene u pitanju. Naravno, ne treba očekivati ni da će se trener odlučiti na nekakve radikalne zahvate.

Zapravo ključno je pitanje u tim mogućim promjenama stanje kapetana Borne Barišića. Ako on bude spreman za susret s Rijekom, onda se već otvaraju neke kombinacije. Kapetanov ulazak na mjesto lijevog beka konačno će Zekiću dati mogućnost postavljanja Petra Bočkaja na krilnu poziciju, a to onda otvara pitanje tko će ispasti iz momčadi. To bi najvjerojatnije trebao biti Dmitro Lopa. Međutim, ni Hajradinović u prvom nastupu nije pokazao nekakvu posebnu formu. Ta će odluka ovisiti o tome za koji će se način igre opredijeliti Zekić. Kada je obrana u pitanju, ostaje otvoreno pitanje Matea Baraća, koji je doista bio slab protiv Dinama. Međutim, u ovom trenutku za stoperske pozicije Zekić nema drugih rješenja. Premda je u Gradski vrt stigao iskusni Goran Milović, još uvijek je upitno hoće li njegovi papiri doći na vrijeme kako bi ga se moglo registrirati za susret s Rijekom, a, uz to, čovjek je posljednju utakmicu odigrao još u listopadu. Inače, Barać će biti na dispoziciji (isto kao i Boban) jer je javna opomena koju je dobio protiv Dinama bila druga akumulirana, a ne treća. Naravno, najvažnije pitanje u kakvom je psihološkom stanju Barać nakon Dinama.

- Bilo je dosta igrača koji su posve podbacili u susretu s Dinamom, pa jednostavno moram razmotriti mogućnost novih rješenja. Međutim, puno je važnije da izvučemo pouke iz svega što nam se dogodilo na premijeri. Znate kako se kaže, pametan uči iz tuđih pogrešaka, a onaj nešto manje pametan iz svojih. Nažalost, mi moramo učiti na svojim pogreškama. Vjerujem kako nam se takve pogreške više neće ponoviti - kaže Zekić.

Vezni red

Obrambeni propusti uvijek su najuočljiviji, ali Osijek je imao jako puno problema i na sredini terena, a iz toga izlaze muke u oba smjera igre. Zato je za očekivati kako će baš u tom dijelu momčadi doći do nekih promjena. Uz to, Mudražija je dobio i snažan udarac u situaciji kada nije dosuđen kazneni udarac pa tek treba vidjeti hoće li biti sposoban konkurirati za momčad. Na tim pozicijima Zekić osim Mioča i Mudražije ima još Pušića i Jambora. Pušić je ušao protiv Dinama i ostavio je solidan dojam. Bio je asistent za drugi pogodak i nešto poduzetniji od Mioča i Mudražije. Opet, izbor centralih veznih igrača također će ovisiti o načinu igre koji će Osijek odabrati za taj susret. Otvoreno je pitanje napadačkog dijela jer su Boban i Marić svojim ulaskom napadački pokrenuli bijelo-plave. Nije to ostalo nezamijećeno, pa nije isključeno da Zekić počne s nešto pokretljivijim napadačkim trozupcem, koji bi činili Bočkaj, Grezda i Boban. Ideja da zaigra s Bobanom i Grezdom u vrhu napada vrzmala se treneru po glavi i prije susreta s Dinamom. No prednost je dobio Ejupi, koji u polju i nije djelovao tako loše, ali pred vratima je opet iskazao neinventivnost. Imao je dvije prilike u prvom dijelu u kojima nije reagirao na način koji se od njega očekuje. Bijelo-plavi će protiv Rijeke biti i na testu karaktera, jer ne smije im se dogoditi da potonu nakon jedne lošije partije. Dapače, to bi im morao biti motiv da u subotu budu bolji. Stoga možda i nije najvažnije pitanje hoće li i što Zekić mijenjati za susret s Rijekom, nego kako će se postaviti oni koji budu dobili priliku.

Dalibor KELER

Vezni red

MUDRAŽIJA JE OZLIJEĐEN KOD NEDOSUĐENOG KAZNENOG UDARCA

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike