Učionica
NASTAVAK SVEUČILIŠNOGA ŠPORTSKOG PRVENSTVA

Studentice PTFOS-a najbolje u košarci, a studenti FERIT-a u rukometu
Objavljeno 11. veljače, 2018.

Sveučilišno športsko prvenstvo na Sveučilištu u Osijeku u akademskoj godini 2017./2018. nastavljeno je tijekom siječnja natjecanjem u rukometu za studente te nadmetanjima u košarci za studentice i studente.

U rukometnom se prvenstvu zlatom ponovo okitila ekipa FERIT-a, drugo mjesto osvojio je EFOS, a broncu su prvi put u svojoj povijesti osvojili rukometaši FOOZOS-a. Najbolji su pojedinci bili: najbolji igrač Mislav Skokić (FOOZOS) i najbolji strijelac Josip Repušić (EFOS). Nastupilo je šest ekipa, a poredak je ostalih triju ekipa: 4. POLJOS, 5. SPORTMEFOS i 6. PRIMOS. Studentice su svoje natjecanje u košarci započele s pet ekipa, no nakon prvoga kola dvije su odustale od natjecanja – POLJOS i EFOS te se prvenstvo održalo među samo trima ekipama koje su u međusobnom razigravanju odredile poredak u ovogodišnjem prvenstvu: 1. PTFOS, 2. FFOS i 3. SPORTMEFOS. Najbolja je igračica i strijelkinja prvenstva Alma Pfeifer (PTFOS). Njihove muške kolege, točnije sedam ekipa (EFOS, PRIMOS, PTFOS, FERITOS, SPORTMEFOS, FFOS i Građevinski), za naslov košarkaškoga pobjednika natječu se u ligi koja završava u ožujku. Do kraja siječnja odigrano je pet kola od ukupno sedam, a nastavak slijedi u ožujku. U trenutku pisanja ovoga teksta tablicu je predvodio EFOS s četirima pobjedama iz isto toliko utakmica, a je popis je najboljih strijelaca predvodio Ivo Vincetić (SPORTMEFOS) s 46 ubačaja. Također, tijekom ožujka u okviru Sveučilišnoga športskog prvenstva započinju nadmetanja u odbojci, nogometu, stolnom tenisu, šahu, tenisu i kuglanju, a nešto kasnije i u basketu „3 protiv 3“ te u odbojci na pijesku.

Igor SALAJIĆ
Sudjelovanja na državnim športskim natjecanjima

Sveučilišna futsal reprezentacija plasirala se u Unisport državnu ligu gdje se osam ekipa (VERN, Veleučilište u Vukovaru, Sveučilište u Splitu, Sveučilište u Zagrebu, Veleučilište u Šibeniku, Sveučilište u Osijeku, Veleučilište u Slavonskom Brodu i Tehničko veleučilište Zagreb) putem ligaškoga natjecanja, koje započinje krajem veljače, bori za plasman među četiri mjesta koja jamče nastup na završnici državnoga prvenstva, Unisport finals. Također, reprezentacije Sveučilišta u Osijeku uskoro očekuju brojni kvalifikacijski i poluzavršni susreti u državnim natjecanjima, a u cilju plasmana na Unisport finals.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike