Učionica
POTPISAN UGOVOR O SURADNJI IZMEĐU PREHRAMBENO- TEHNOLOŠKOGA FAKULTETA OSIJEK I TVRTKE PODRAVKA

Za istraživačko-razvojne projekte oko 300 tisuća kuna
Objavljeno 11. veljače, 2018.

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek 18. prosinca 2017. pokrenuo je suradnju s Podravkom d.d., jednom od najvećih i najuspješnijih prehrambenih poduzeća u RH.

Potpisani su ugovori o financiranju dvaju istraživačko-razvojnih projekata ukupne vrijednosti oko 300 000 kuna, kojima je cilj upotrebljavati nusproizvode prehrambene industrije bogate nutritivnim tvarima u razvijanju funkcionalne hrane (nutritivno obogaćenih ekstrudiranih proizvoda) te razvijati proizvode sa smanjenim unosom soli. Istraživanja će se provoditi na Fakultetu gdje će ukupno deset znanstvenika na obama projektima tijekom 12 mjeseci razvijati nove ideje i proizvode za Podravku d.d. Članica Uprave Podravke Ljiljana Šapina te Jasmina Ranilović, direktorica istraživanja i razvoja u Podravci, istaknule su kako se navedenim projektima traži prilika za razvoj novih proizvoda koji će se plasirati u Hrvatskoj, ali i u zemljama Europske unije i u svijetu. Projekti doprinose inovaciji, kreaciji i dodanoj vrijednosti prehrambenih proizvoda. Cjelokupnu suradnju i potpisivanje ugovora podržali su i rektor Sveučilišta u Osijeku prof. dr. sc. Vlado Guberac te prof. dr. sc. Drago Šubarić, prorektor za strategiju razvoja i financije.

Lidija JAKOBEK BARRON
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: LILY SOLOMON, NA MEĐUNARODNOJ RAZMJENI U OSIJEKU

Osijek je lijep, opušten i miran grad s prekrasnom dušom i parkovima

2

GRAĐEVINSKI I ARHITEKTONSKI FAKULTET OSIJEK

Regionalni centar obrazovanja u području građevinarstva i arhitekture

3

PROVEDBA ERASMUS PROGRAMA MEĐUNARODNE MOBILNOSTI U OKVIRU SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU U AKADEMSKOJ GODINI 2017./2018.

U programu Erasmus+ realizirane mobilnosti 73 studenta i 103 djelatnika partnerskih ustanova iz inozemstva