Sport
KRAJAN OBJAVIO SASTAV

U Osijeku Borna i Marin, Kanađani dolaze bez Raonića
Objavljeno 23. siječnja, 2018.

Izbornik hrvatske teniske reprezentacije Željko Krajan prijavio je sastav koji će zaigrati u 1. kolu Svjetske skupine Davis Cupa, od 2. do 4. veljače u osječkoj dvorani Gradski vrt protiv Kanade. Na Krajanovu popisu su Marin Čilić, šesti tenisač s ATP ljestvice. U reprezentaciju se vraća Borna Ćorić, ali i Ivan Dodig. Uz taj trojac u Osijek dolaze i Viktor Galović (179.) te Franko Škugor.

Marin Čilić odlično gura u Melbourne Parku, gdje je izborio mjesto u polufinalu, pa se pojavilo pitanje hoće li Marin dolaziti u Osijek ako izbori finale Australian Opena. Iz HTS-a poručuju kako Čilić svakako dolazi, igrao finale ili osvojio Australiju, početkom veljače će biti u Slavoniji.

Kanadski izbornik Frank Dančević, kojem će ovo biti prvo vođenje reprezentacije, također je u utorak prijavio momčad. Kanađane je u Gradskom vrtu trebao predvoditi Miloš Raonić, nekada treći tenisač svijeta, no problemi s ozljedom i dalje postoje, pa Raonić ne dolazi u Hrvatsku. No i bez njega Kanađani su vrlo jaka momčad, Denis Shapovalov i Vasek Pospisil dvojac su koji igra sjajan tenis. Uz njih u reprezentaciji su i Peter Polansky te majstor za igru parova Daniel Nestor.

- Želimo dokazati da smo reprezentacija koja se u skoroj budućnosti može boriti za trofej. To je naš cilj, bez obzira na to što nam je ove godine prva prepreka vrlo težak suparnik, Hrvatska - poručio je Dančević.

Kanadski izbornik u reprezentaciji ima status igrača-kapetana. Možda i zaigra u Osijeku, kamo sa svojom momčadi dolazi po iznenađenje.

- Sada ćemo se usredotočiti i pripremati za Hrvatsku kako bismo bili spremni pobijediti finalista Davis Cupa 2016. - dodao je Dančević, čiji je otac rodom iz Slavonskog Broda, gdje kanadski tenisač-izbornik ima puno rodbine. I. Liović

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike