Sport
NOVA AKVIZICIJA “BROKERA”

Amerikanac Tomsick popunjava prazninu
Objavljeno 18. siječnja, 2018.

Značajno se izmijenio igrački kadar košarkaškog premijerligaša s Drave u posljednja tri tjedna. Od kadra koji je započeo sezonu više nema Venkyja Joisa, Filipa Krajine, a početkom ovoga tjedna svlačionicu je napustio i Josip Boban. Prvo su Ivan Krolo i Finac Carl Lindbom popunili visoke pozicije, a bekovsku je osnažio mladi Marko Mandić. No odlazak Bobana, te problemi s ozljedama kapetana Aljoše Šarca, natjerali su Upravu na dovođenje još jednog igrača koji igra na poziciji jedinice, a rješenje je pronađeno u Nicku Tomsicku. Riječ je o 26-godišnjem Amerikancu (Bloomfield, Colorado), koji nije nepoznat onima koji prate zbivanje u hrvatskoj košarci. Naime, ovaj 185 cm visoki bek prošle je sezone nosio dres Zaboka, za koji je u prvenstvu odigrao svih 26 utakmica. Na parketu je prosječno boravio nešto više od 16 minuta, te je imao učinak 8.6 poena i 2.2 asistencije. U dvije utakmice protiv sada svog novog kluba zabio je ukupno 20 poena (5+15). S njim je potpisan ugovor do kraja sezone, u kojoj će Tomsick participirati kao domaći igrač, jer ima i hrvatsko državljanstvo (korijeni po majci).

Kao student dvije je sezone proveo u North Platteu, potom je preselio u Fort Lewis, koji igra i drugoj NCAA diviziji, a tamo je zabijao 17 poena uz dvije asistenicije. Po dolasku na Stari kontinent stigao je u Njemačku, tamo je igrao za regionalnog ligaša Herford. Nakon Zaboka uputio se na sjever, sezonu je počeo u švedskom Jamtlandu, ali je ubrzo preselio u Plymouth. Na Otoku je odradio 11 utakmica (7 poena, 2 asista), a sada će drugi put igrati na hrvatskim parketima. Debi bi trebao imati u nedjelju na gostovanju kod aktualnoga prvaka Cedevite. N. Benčina

Andrlon brine o kondiciji

Stručni stožer brokera odnedavno je brojniji za jedno ime. Riječ je o Borisu Andrlonu, bivšem profesionalnom vojniku, koji će odsad voditi brigu o tjelesnoj spremi košarkaša s Drave. Prije rada s njima Andrlon je svoje metode testirao u nogometnim ligašima te vojnicima iz postrojbe.

Najčitanije iz rubrike