Sport
IZBORNIK SRPSKIH RUKOMETAŠA JOVICA CVETKOVIĆ

Hrvatska ima pritisak domaćeg terena, ali i podršku EHF-a
Objavljeno 11. siječnja, 2018.

Nekada je bio strašan šuter. Jovica Cvetković, baš kao i Lino Červar, drugi je put sjeo na klupu svoje zemlje. Vodio je reprezentaciju Srbije i na Svjetskom prvenstvu 2009. također u Hrvatskoj. Osvajanje tada osmog mjesta zapravo je najveći uspjeh srpskog rukometa u posljednjih deset godina nakon srebra na Europskom prvenstvu 2012. godine.

Uvod srpske reprezentacije nije bio sjajan. U pripremama su odigrali pet utakmica i doživjeli pet poraza.

- To je realnost od koje ne možemo pobjeći. Trebam reći kako nismo promijenili način razmišljanja ni naše ambicije. Moramo biti još jači u glavama. Moramo ostati čvrsti.

Među Cvetkovićevih 16 čak je šest debitanata, a nema najiskusnijeg igrača, pivota Rastka Stojkovića.

- Razmišljam o sadašnjosti, ali i budućnosti. Smatram kako je ovo najbolje što imamo. Što se tiče Stojkovića, on je bio mjesec dana izvan trenažnog procesa. Nespreman je i ne želim riskirati njegovu budućnost, ali njegov reprezentativni status je neosporan. Na kraju, što god se dogodi, ide meni na dušu. Moja funkcija podrazumijeva da moram prihvatiti odgovornost.

Prvi suparnik je Hrvatska. Međusobno se igrači dobro poznaju.

- Oni imaju pritisak domaćeg terena, ali i podršku EHF-a kao organizatora. Moramo biti puno bolji ako želimo slaviti u ovoj utakmici. Ali, to nije jedina utakmica. Moramo sve gledati u kontekstu da nas očekuju još dvije utakmice u skupini. Stoga, pobjeda nad Hrvatskom ne donosi neku značajnu prednost ako izgubite preostale dvije utakmice.

Izbornik Srbije izbjegava nadolijevati ulje na vatru uoči utakmice koja je sigurno već sada nabijena tenzijama.

- Mediji s jedne i druge strane nas čačkaju. Zato smo oprezni u izjavama. Između naših reprezentacija nema ništa loše, dečki igraju međusobno, druže se. To je sportski svijet, koji je drukčiji nego politika gdje se ne traži ništa pozitivno. Volio bih da imamo čiste glave i odigramo pametnu utakmicu - zaključio je srpski izbornik. K.L.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike