Sport
ZIMA U ORAHOVICI

Duhovi i dalje neporaženi
Objavljeno 9. siječnja, 2018.

Orahovački malonogometni turnir ulazi u završni tjedan. Sve je više kvalitetnih utakmica, neizvjesnih završetaka i odličnih poteza. Ovogodišnji turnir krasi i odličan posjet, svakog dana je dvorana ispunjena, svatko navija za svoje pa je tako najdugovječniji hakl u Slavoniji itekako opravdao svoje postojanje i potvrdio da je jedan od zaštitnih znakova Orahovice.

Natjecateljski dan otvorile su dječje kategorije, nastavili su veterani i mjesta, a središnji dio dana rezerviran je bio, kao i uvijek, za seniorski dio turnira. Otvorili su ga sudionici skupine B čačinački ČIP i Caffe bar Centar Voćin. Mlada momčad iz Voćina od samog početka je zagospodarila terenom i brzo postigla dva pogotka, da bi do kraja Čačinčani pokušali nešto napraviti, stisnuli, no iz dvije brze kontre sve je bilo riješeno. Do kraja dana publika je vidjela odlična tri dvoboja, dva iz skupine A te jedan iz skupine B. Prva dva susreta igrana su u skupini A. Na parket su prvi izišli čačinački Lješnjak united i Young Boys iz Ćeralija. Čačinčani su vrlo brzo poveli s čak 2:0 preko sjajnog Jurice Šantića čiji je prvi gol bio pravo remek djelo. Sjajno je primio loptu na nekih devet metara te iz okreta poluvolejom smjestio loptu u mrežu. Do kraja prvog dijela Stipe Čavić je povećao na 3:0. Da bi u drugom Young Boysi uspjeli tek smanjiti preko Marija Jozića. Orahovački Duhovi i dalje su neporaženi. Ovaj put svladali su MNK Slatina, a sve je za njih krenulo sjajno u samom početku. Već u prvoj minuti susreta zatresla se mreža Slatinčana, nekoliko sjajnih dodavanja Duhova i lopta je došla do Marina Vratkovića koji sjajno poentira iz mrtvog kuta. Vrlo brzo povećao je Luka Milković da bi “točku na ''i'' sjajnog prvog djela Orahovčana stavio Bojan Gvozdenović. Do kraja susreta Slatinčani su uspjeli smanjiti preko Marka Laha. U posljednjoj utakmici dana skupine B feričanački Džezeri CB Osječko lako su se obračunali s orahovačkim Caffe barom Cube uz po dva pogotka Danijela Ćosića i Vedrana Pintera. Po završetku drugog kruga po četiri iz svake skupine plasirat će se u četvrtfinale koje je na rasporedu u petak.

Rezultati 11. dana: U-14: NK Munja - ŠN FEŠK Klesarstvo Kljajić 0:5; U-10: NK Akademija Grga - NK Mladost Čačinci 0:4; U-12: NK Voćin - NK Martin Hajac interijeri 15:0, NK Slavonija - NK FEŠK CB TIK 0:3; U-8: ŠN Papuk 1 - ŠN FEŠK CB Aloha 0:2; U-16: Papuk tours CB Bolero - MNK Umjetna 2:3; veterani: Džezeri - Najstariji veterani 1:2; mjesta: Orah Mustang Doljani - Feričanci FEŠK 0:2, ČIP - CB Centar 0:4, Lješnjak United – Young Boys Ćeralije 3:1, Orahovački duhovi – MNK Slatina 3:1, CB CUBE - Džezeri CB Radić Osječko 1:5. V. Grgurić

Najčitanije iz rubrike