Učionica
OSTVARENA SURADNJA FERIT-A S NACIONALNIM PARKOM PAKLENICA

Studenti FERIT-a izradili dvije aplikacije za NP Paklenica
Objavljeno 17. prosinca, 2017.

Studentima Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (FERIT) Osijek preko fakultetskog portala STUP (stup.ferit.hr) objavljene su teme za završne i diplomske radove u vezi s praksom.

Zahvaljujući tome, FERIT je 2017. ostvario zanimljivu suradnju s Nacionalnim parkom Paklenica. Naime, dvoje studenata, Anamarija Blavicki i Slaven Ivić, prepoznalo je ponuđene teme NP Paklenica kao zanimljive za svoje završne radove. U suradnji sa svojom mentoricom, izv. prof. dr. sc. Dominikom Crnjac Milić, sumentorom, izv. prof. dr. sc. Krešimirom Nenadićem, te sumentorima iz NP Paklenica proizveli su dva korisna i funkcionalna proizvoda koja je NP Paklenica odlučila implementirani u poslovanje. Prvi, android aplikacija koja je dio završnog rada “Primjena informacijsko-komunikacijske tehnologije kao promocijskog alata u svrhu realizacije marketinške strategije na primjeru hrvatske turističke destinacije" Anamarije Blavicki, pridonijet će interpretaciji prirodnih vrijednosti NP Paklenica. Aplikacija će se koristiti kao vodič od Ulazne recepcije 1 preko glavne staze kroz kanjon Velike Paklenice, koja je najposjećenija staza u Parku, s popisom biljaka i životinja, te će velikom broju posjetitelja približiti spoznaje o prirodnim ljepotama koje Park pruža. Aplikacija služi i za podizanje razine edukacije posjetitelja o prirodnim vrijednostima te važnosti njihova očuvanja.

Drugi vrijedan proizvod, koji je dio završnog rada “Kontrola kvalitete pruženih usluga u turizmu putem informacijsko komunikacijskih tehnologija” Slavena Ivića, također je android aplikacija. Njezina je svrha anketiranje posjetitelja o kvaliteti usluge pružene pri posjetu Parku, čime će se na jednostavniji način prepoznati potrebe posjetitelja Parka, osigurati veći broj ispitanika te minimizirati troškovi koji nastaju pri prikupljanju i obradi dobivenih podataka.

Dominika CRNJAC MILIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike