Učionica
URUČENA PRIZNANJA I NAGRADE IZVRSNIM STUDENTIMA I DJELATNICIMA FAKULTETA

Obilježen 211. Dan Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Đakovu
Objavljeno 17. prosinca, 2017.

Dana 6. studenoga 2017. Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu svečanim programom proslavio je svoj 211. Dies Facultatis, odnosno Dan fakulteta.

Proslava je počela euharistijskim slavljem koje je predvodio đakovačko-osječki nadbiskup mons dr. sc. Đuro Hranić. Nakon svete mise uslijedio je službeni program u svečanoj dvorani biskupa Antuna Mandića. Brojnim uzvanicima, diplomantima, gostima i prijateljima Fakulteta pozdravnim riječima obratili su se prof. dr. sc. Vlado Guberac, rektor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, i izv. prof. dr. sc. Ivica Raguž, dekan Fakulteta. Prigodno izlaganje pod nazivom "Krajnja zaokupljenost ili ono što nas se bezuvjetno tiče u obzorju Tillichove teologije kulture", održao je dr. sc. Hrvoje Kalem.

Središnji dio proslave Dana Fakulteta obuhvatio je akademski čin promocije 20 magistara teologije i jedne diplomirane teologinje, osam sveučilišnih specijalista Pastorala kriznih situacija i sedam sveučilišnih specijalista Pastorala obitelji. Potvrde o završenom programu cjeloživotnog učenja za odgajateljice i odgajatelje u predškolskim ustanovama primilo je pet polaznica programa. Već tradicionalno uručene su nagrade i priznanja izvrsnim studentima i djelatnicima. Povelja zahvalnosti dodijeljena je prof. dr. sc. Karlu Višatickom, prigodom njegova odlaska u mirovinu, a Pohvala je uručena Antoniji Pranjković, dipl. teol., voditeljici ureda za unaprjeđenje i osiguranje kvalitete visokog obrazovanja, znanost, projekte i međunarodnu suradnju, za izuzetno zalaganje nenastavnog osoblja. Priznanja i novčane nagrade za najbolji uspjeh u studiju tijekom akademske godine 2016./2017. uručene su Mateji Čelik za uspjeh u prvoj godini studija (4,6), Bruni Dikliću (4,9), Mateju Verešu (4,9) i Antunu Nikoliću (4,9) za uspjeh u drugoj godini, Domagoju Brkiću (4,9) i Slađani Bradarić (4,9) za uspjeh u trećoj godini, Ivani Munk (5,0) za uspjeh u četvrtoj godini, te studentu Ivanu Kunčeviću (4,9) za uspjeh u petoj godini studija. Željko Filajdić dobitnik je Priznanja i nagrade za najbolji diplomski rad pod naslovom "Analiza i teološki pogled na pojam 'vita activa' kod Hannah Arendt".

Antonija Pranjković
Pjevački zbor i gudački kvartet

Svečani program svojim glazbenim točkama obogatili su Mješoviti pjevački zbor Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Đakovu te gudački kvartet Cadenza uz goste - sopranisticu Ninu Kobler i pijanista Marija Čopora. Program je završio domjenkom.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike