Sport
REMI NA DROSINI

Osijek nije našao
rješenje za borbene Puljane
Objavljeno 16. prosinca, 2017.
Istra 1961 – Osijek 1:1 (0:0)

PULA

Stadion Aldo Drosina. Vrijeme prohladno. Teren težak za igru. Gledatelja: 663. Sudac: Goran Gabrilo (Split) – 6,5. Strijelci: 1:0 Prelčec (52), 1:1 Marić (71). Žuti kartoni: Hadžić (Istra 1961), Barišić (Osijek). Crveni kartoni: Hadžić (Istra 1961).
IGRAČ UTAKMICE: MILE ŠKORIĆ (OSIJEK)
ISTRA 1961
Ćorić 6, Hadžić 6, Gojković 6,5, Escoval 5,5, Čuljak 6, Grujević 6, Halilović 5,5, Maksimović 6,5, Prelčec 6,5 (od 89. Miljanić-), Matjaž 6,5, Jelavić 5,5 (od 90. Trešnjić- ).
OSIJEK
Malenica 6, Grgić 6, Škorić 6,5, Barać 6, Barišić, Mioč 5,5 (od 58. Ejupi 5,5), Jambor 5,5, Grezda 5,5, Hajradinović 5 (od 66. Pušić 6), Bočkaj 5 (od 65. Mudražija 5), Marić 6.
Osječani su jesenski dio sezone u svom stilu. To ne znači u dobrom stilu. Istra 1961 je u groznoj egzistencijalnoj situaciji, ali još jednom se pokazalo kako to ništa ne znači ako nisi pravi, a Osijek nije bio pravi - i točka. Kilav pristup, kliva rezultat. Deveti remi ove jeseni istim rezultatom 1:1 nije ono što je Osijek želio uoči posljednjeg jesenskog susreta. Na koncu treba biti i sretan s tim rezultatom jer opet morao loviti rezultatski zaostatak. Ulovio ga je, ali slaba je to utjeha u odnosu na prikazanu igru. Od bijelo-plavih se očekivalo više u toj utakmici, ali još jednom su zakazali protiv momčadi koje spadaju u donji dio tablice. Tijekom zime trebat će napraviti ozbiljnu analizu zbog čega se nanizalo toliko remija ove jeseni koji su se najčešće događali protiv objekitvno slabijih suparnika. Istra 1961 ponudila je ono što je u ovom trenutku njezin maksimum. Borbu i zalaganje za koje Osijek nije naša rješenje jer su mu nedostajale upravo te dvije komponente.
Malo prilika
Istra 1961 je u početku utakmice bila vrlo angažirana i rastrčana, a Osječani kao da su čekali pad suparnikovog entuzijazma. Istina, bijelo-plavi su baš u tom početku susreta imali dvije najbolje situacije za vodstvo. U trećoj minuti Bočkaj je odlično proigrao Grezdu koji je pucao iskosa s desne strane Ćorić je uspio tek amortizirati taj udarac koji ga je prošao, ali dovoljno ga je ublažio da ga Hadžić izbije ispred linije vrata. Još bolja je bila situacija dvije minute kasnije kada je Jambor odličnom loptom pronašao Grgića na desnoj strani kaznenog prostora, Grgić je imao vremena i puno rješenja, a izabrao je najgore, pokušao je pucati, a učinio je to baš slabo i neprecizno. U tom razdoblju domaćin je uzvraćao, a opasan je bio Maksimović koji je u dva navrata testirao Malenicu, ali ti udarci nisu bili ni dovoljno jaki i precizni da bi vratar Osijeka bio na većim iskušenjima. Zapravo, najveći problem Malenica je napravio sam sebi nakon jednog ubačaja slijeva kada je loše procijenio let lopte, pa ju je loše i odbio, ustvari vratio u gužvu, ali obrana Osijeka bila je koncentrirana i ispravila taj njegov paceraj. Posljednju pravu priliku za pogodak vidjeli smo u 23. minuti kada je Grezda  proigrao Marića koji je pucao iskosa s desne strane prizemno u suprotni kut, Ćorić je to uspio nekako odbiti nogom, a Hajradinović koji je bio najbliži odbijancu nije reagirao na pravi način. Ostatak prvog dijela protekao je u nadmoći Osijeka koja nije donijela većih uzbuđenja, dok je domaćin pokušavao sporadično udariti iz protunapada, ali također nije bio opasan.
Osijek se opet spašavao
U nastavak susreta  Osijek je ušao još kilavije i zbog toga je kažnjen u 52. minuti. Hadžić je ubacio loptu iz auta u kazneni prostor, Matjaž ju je glavom prebacio na drugu vratnicu gdje ju je Prelčec iz blizine poslao u mrežu – 1:0. Nakon primljenog pogotka Osijek je živnuo, a poteze je povukao i trener Zoran Zekić koji je napravio u kratkom razdobolju napravio sve tri zamjene. Donijelo je to terensku nadmoć, a 20-ak minuta prije kraja i izjednačenje. U 71. minuti Barišić je ubacio slijeva, Escoval je loše reagirao i praktično namjestio loptu Mariću koji je sa 7-8 metara bez problema pogodio desni kut – 1:1.  Pokušavao je Osijek nakon toga doći do novog pogotka, ali nije bio baš uspješan u tim nastojanjima, a posljednjih desetak minuta Osječani su ušli s igračem više jer je zbog drugog žutog kartona, opravdano, isključen Hadžić. Do kraja bilo je nekih pokušaja Osijeka, ali sve je to bilo nedorečeno kao uostalom i cijela ta partija bijelo-plavih. Nisu mogli u tih posljednjih 20 minuta nadoknaditi labav pristup koji su imali u veće dijelu susreta, pa su zato još jednom podbacili u važnom trenutku i ostali bez još dva važna boda. D.Keler

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike