Sport
PRVA HMNL

Osječani napokon prekinuli crni niz
Objavljeno 15. prosinca, 2017.
Malonogometaši Osijek Kelema su u slavonskom derbiju svladali suparnike iz Slavonskog Broda i okončali niz od sedam poraza

Osijek Kelme je u slavonskom derbiju protiv Broda 035 prekinuo svoj crni niz od sedam uzastopnih poraza, a ujedno je postigao i petu uzastopnu pobjedu protiv slavonskog rivala.

Sjajnu je partiju u osječkim redovima odigrao Gordan Duvančić koji je bio asistent za sva četiri pogotka, a osim toga sve je stigao zatvoriti i u obrambenim zadatcima. Međutim, da na vratima Osijek Kelmea nije stajao iznimno raspoloženi Konrad, tad bi utakmica sigurno bila daleko neizvjesnija. Od početka su Osječani preuzeli inicijativu, ali do prvog pogotka trebala je proći polovina prvog dijela. Tada je Duvančić u jednoj netipičnoj malonogometnoj akciji odličnom okomitom loptom pred vratima pronašao Šalaja koji se još bolje snašao i prevario Kovačevića - 1:0. Nakon toga gosti su zaigrali nešto hrabrije, pa su četiri minute kasnije, nakon pogreške Mijića, preko Bundavice uspjeli poravnati - 1:1. No, već u sljedećem napadu u toj istoj 13. minuti Duvančić je izveo korner, a Pandurević ostao zaboravljen neposredno u blizini vrata i bez problema opet doveo domaćina u vodstvo - 2:1. Do odmora ta je prednost Osijeka još povećana, kada je opet bio Duvančić, ali ovaj put veće zasluge za pogodak pripadaju Pandureviću koji se spretno probio po lijevoj strani, zaobišao Kovačevića i iz vrlo teškog kuta pogodio mrežu - 3:1. U nastavku utakmice Osijek je relativno mogao rano riješiti pitanje pobjednika, ali u tome su ga opet spriječile vratnice. Oba puta “nesretni” bio je Pandurević koji je prvo, istina dosta iskosa, umjesto prazne mreže pogodio lijevu vratnicu, a koju minutu kasnije ciljao je gornji lijevi kut, ali umjesto njega zatresao je gredu. Isto je na drugoj strani učinio Bundavica, a konačna odluka o pobjedniku pala je u 34. minuti kada je uz dosta sreće Šalaj uspio nekako špicem pogoditi donji desni kut - 4:1. Do kraja treba zabilježiti da su čak i uzavrele strasti nakon neopreznog starta Bundavice na Pandurevića koji je zbog njega završio na zapisničkom stolu, ali srećom ubrzo se sve smirilo, pa su Osječani konačno dočekali svoju četvrtu jesensku pobjedu kojom će ipak mirnije otići na zimski odmor.

Dalibor KELER
Osijek Kelme                4  (3)
Brod 035                      1  (1)

OSIJEK - Dvorana Zrinjevac. Gledatelja: 250. Suci: Siniša Ličinić (Orahovica) 5 i Matija Horvatek (Našice) 5,5. Strijelci: 1:0 Šalaj (9), 1:1 Bundavica (13), 2:1 Pandurević (13), 3:1 Pandurević (17), 4:1 Šalaj (34). Žuti kartoni: Petrović i Bundavica (Brod 035). Crvenih kartona nije bilo.

OSIJEK KELME: Konrad 8, Mijić 6,5, Pandurević 7,5, Nospak 5,5, Duvančić 8, Tot, Živković, Pranjić, Šalaj 7, Ćurković 5,5, Jularić, Petrušić, Dakić 6.

BROD 035: Kovačević 6, Petrović 6, Bundavica 6,5, Eror, Čavar 6,5, Maričević, Gačić 6,5, Đerek 6, Jurić 5,5, Ferić 5,5.

IGRAČ UTAKMICE: GORDAN DUVANČIĆ (OSIJEK KELME.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike