Sport
DVOJBA U GRADSKOM VRTU

Kako se pripremiti za momčad u kojoj je raspad?
Objavljeno 15. prosinca, 2017.
Nemoguće se pripremiti kad ne znaš ni tko će igrati, ni kako će igrati suparnik, kaže trener Osijeka Zoran Zekić

Pred bijelo-plavima jedna je baš nesvakidašnja utakmica. Prvi dio sezone zaključit će na pulskom stadionu “Aldo Drosina” u utakmici koja sa sobom nosi čudne okolnosti.

Stanje u Istri 1961, nažalost, jako je teško. Još uvijek akutlani vlasnik, Amerikanc Michael Glover, odlučio se povući, a iza njega ostala je pustoš. Ne isplaćuju se plaće, igrači odlaze gotovo na dnevnoj bazi, redove Puljana napustila su već osmorica, a nije isključeno da se do početka utakmice na dolazak odluči još poneki nogometaš.

Ozbiljnost

Međutim, to ni slučajno ne znači kako će za bijelo-plave taj susret biti šetalište. To više što su ne tako davno prolazili sličnu katarzu. Dobro, drama nije bila baš tolika da su igrači odlazili, ali okolnosti koje su vladale u Gradskom vrtu prije ulaska suvlasničkog tandema Meštrović-Mészáros bile su alarmantne. Dosta je igrača iz tog razdoblja još u Osijekovoj svlačionici i dobro zna s kakvim se inatom tada igralo. Sa sličnim sudarit će se u subotu na “Drosini”.

- Ne smijemo ni u jednom trenutku zaboraviti kako smo mi razmišljali u to vrijeme, kada su nas mučili problemi koje Istra 1961 ima sada. Nikome nismo željeli priznati da je bolji od nas, borili smo se kao lavovi, pa očekujem takav stav i od Istre 1961. Ništa nam oni neće dati besplatno u toj utakmici i zato moramo biti ozbiljniji no ikada ako želimo pobjedom zaključiti polusezonu - kaže Zoran Zekić, trener nogometaša Osijeka.

Ovih dana suočen je s određenim dilemama jer, iako je imao dovoljno vremena, nije mogao pripremiti taj susret na uobičajni način.

- Kako se pripremiti za utakmicu u kojoj ne znaš tko će nastupiti za protivnika, ni u kakvoj će on formaciji zaigrati. Opasna je to situacija. Ne zato što se nečega bojim, nego samo želim naglastiti kako se nikoga, ali baš nikoga ne smije podcijeniti. Raduje me što se ovoga tjedna na treninzima dobro radilo, što mi govori da su igrači još maksimalno koncentrirani. Tako i treba biti, jer bi bilo loše mentalno otići na odmor prije nego što završi susret u Puli - kaže trener bijelo-plavih.

Ejupi je penicilin

Dileme postoje i oko momčadi. Prije svega jer je neizvjesno hoće li zaigrati kapetan Borna Barišić, koji opet ima problema s mišićem lista. Zna se kako nema Dmitra Lope, a kao moguća zamjena za obje te pozicije figurira isti čovjek - Petar Bočkaj. Osijekov bombarder također je imao lakšu ozljedu mišića, ali sad je spreman.

- Barišić nije odradio još ni jedan trening ovog tjedna. Još ne mogu potvrditi hoće li igrati, a o tome ovisi na kojoj ćemo poziciji koristiti Bočkaja - objašnjava Zekić.

Ako Barišić ne bude spreman, Bočkaj će na lijevi bok, a to će Zekiću stvoriti dodatne dileme jer su mu izvan stroja svi igrači koji po vokaciji mogu pokrivati krilne pozicije. Boban je ozlijeđen, Lopa suspendiran zbog tri žuta. Možda u tom slučaju krene s dva napadača. Uostalom, Ejupi je dosad često bio pencilin za Istru 1961. Zabio im je čak devet pogodaka, što u dresu Slaven Belupa što u dresu Osijeka. No znate u kakvom je stanju Makedonac. Pogodak je za njega “neodstižni most” već više od tri mjeseca. Baš ga neće, jer je post mogao prekinuti u sudačkoj nadokandi susreta s Rudešom, ali spriječila je to vratnica, a Zekić je tada rekao: “Možda će zabiti u Puli.” Dakle, možda Ejupi dobije priliku od prve minute opet zabiti protiv Istre 1961.

- To što sam rekao nakon susreta s Rudešom ne znači da će Ejupi krenuti od prve minute. Pravom napadaču mogu biti dovoljne i tri minute na travnjaku za realizaciju - kaže Zekić.

Uglavnom, sastav će mu krojiti ozljede i kartoni. Ništa čudno na kraju polusezone, a ovaj put će momčad, bar kada je priprema utakmice u pitanju, biti prepuštena sama sebi i prilagodbi kada se vidi tko će uopće istrčati s druge strane. Uostalom, možda nije ni loše što će bijelo-plavi na “Drosini” morati više brige voditi o sebi i svojoj igri negoli o suparniku. Neosporno je tko je u toj utakmici favorit, ali taj status Osječane neće sam po sebi dovesti do pobjede.

Dalibor KELER

Barišić

NASTUP KAPETANA OSIJEKA I DALJE JE UPITAN

Možda ste propustili...

KICKBOXING PH U DISCIPLINI LOW KICK

U dvorani Jug se bori i svjetski prvak

REDOVITA SKUPŠTINA HNS-A

Nakon Marića šef postaje - stranac

Najčitanije iz rubrike