Sport
KONTAKTI CIBALIJE I HAJDUKA

Nema još govora o suradnji,
Pervana žele i drugi klubovi
Objavljeno 14. prosinca, 2017.

Premda se Cibalia još uvijek nalazi među momčadima koje se bore za opstanak, ipak nekoliko dobrih igara cijele momčadi, ali i njegovih pojedinaca, nisu ostali nezamijećeni. Tako već sada postoji zanimanje klubova za igračima koji su nositelji igre vinkovačkog prvoligaša i ponajbolji igrači Cibalije ove jeseni. Zanimljiv je još jedan detalj. Mnogi klubovi žele uspostaviti i trajniju suradnju s Vinkovčanima. Nakon Dinama, Rijeke i Osijeka i Hajduk je pokazao slično zanimanje. No, premda je sportski direktor Cibalije Vladimir Balić, kao bivši vratar Hajduka i trener u mlađim uzrastima kluba iz Poljuda sigurno “osoba za vezu” između Vinkovaca i Hajduka, on tvrdi kako nikakva dugoročna suradnja nije uspostavljena. Premda, kontakata s ljudima iz Hajduka je bilo, ali po drugoj osnovi.

- Ne tajim, razgovarao sam s ljudima iz Hajduku, ali tema razgovora bio je Frane Vojković. On je igrač Hajduka na posudbi u Cibaliji koji je ozlijeđen, a oporavlja se u Splitu. Zanimala me njegova trenutna situacija s ozljedom - otkrio je Balić.

Znači nije bilo riječi o uspostavi moguće suradnje?

- Mi jesmo otvoreni za sve suradnje, ali do ovog trenutka nismo razgovarali ni sa kim o pitanju neke dublje suradnje. Hoće li oni zaista to i potencirati vidjet ćemo.

Trenutno je osim Vojkovića na posudbi iz Hajduka u Cibaliji i Milić, a iz toga “jata” je u Vinkovce obilaznim putem stigao i Ikić. No, Hajduk bi navodno želio i dvojicu igrača Cibalije. Jedan je njihov najbolji strijelac ove jeseni Marko Pervan, a drugi mladi Križanović, koji kao kadet kuca na vrata prve momčadi Cibalije.

- Imaju oni interes za Pervana, ali nisu jedini. Mogu reći da u posljednje vrijeme takvih ima sve više. Uz njega u vrhu zanimanja hrvatskih klubova je i mladi Križanović, ali još nekoliko igrača. Istina je da je bilo konkataka s različitih adresa, ali konkretnih dogovora još nema. Znate i sami da je jedno interes, a sasvim drugo transfer.

U posljednjih nekoliko sezona postoji i suradnja između Cibalije i Osijeka. Jedna od tih veza je i Tomislav Štrkalj, koji je iz Gradskog vrta stigao na posudbu, a u Vinkovcima je potpuno skrenuo pozornost na sebe. Postoji li mogućnost da ga Osijek već ove zime vrati u svoju svlačionicu.

- Osijek je iz dana u dan sve organiziraniji klub s velikom i dugom tradicijom kakva je i u Cibaliji. Naša trenutna suradnja je na doista visokoj razini kakva i treba biti s prvim susjedima. Što se tiče Štrkalja, ja se nadam da će on ostati do kraja sezone kod nas i da će se kod nas razvijati, a hoće li ga prije vremena povući u Osijek to jedino od njih zavisi. Za sada nemamo nikakvih naznaka da bi se to moglo dogoditi u skorije vrijeme.

Nakon subotnjeg susreta s Dinamom u Zagrebu spustit će se zavjesa na jesenski dio sezone, a potom slijede analize i pripreme za proljetni dio prvenstva. Zimski prijelazni rok vjerujemo neće proći bez spominjanja i imena vinkovačkog kluba. I to u oba smjera. Kako izlaznih, tako i ulaznih transfera. Cibalia sigurno vapi za igračima na određenim pozicijama.

- Svi igrači koji su u Cibaliji pokazali su u jesenskom dijelu da su doista igrači za naš klub, da žive za ovaj klub i da, kao rijetko koji igrači, razumiju situaciju u klubu. Strpljivo rade svoj posao na zadovoljstvo svih nas u klubu. Pokazali su ove jeseni ako su pravi u utakmici i ako igraju svim srcem da nitko protiv Cibalije ne može prijevremena upisati bodove. Pokušavamo igrati atraktivan i učinkovit nogomet. Napravit ćemo analizu jesenskog dijela i vidjeti gdje nam treba pojačanje i sukladno tome ćemo reagirati da bi Cibalia na proljeće bila još jača i učinkovitija - zaključio je sportski direktor Cibalije. A.Grgić

Cibalia poslala očitovanje

U srijedu su prema krovnoj nogometnoj organizaciji poslane sve izjave koje je disciplinska komisija HNS-a tražila od HNK Cibalia, vezano uz slučaj kada su njezini igrači nakon utakmice s Interom slikali se s prekriženim HNS-ovim logom. U klubu se nadaju da prema igračima neće biti nikakvih sankcija, jer je to bio prosvjed igrača na loše sudačke procjene tijekom utakmice u Zaprešiću kao i podsjećanje na ranije susrete u kojima je Cibalia bila zakinuta.

Možda ste propustili...

EURO PRED VRATIMA, A NIJEMCIMA U FOKUSU - IZBORNIK

Bayern kvari planove reprezentaciji

Najčitanije iz rubrike