Sport
JESENSKI PRVACI

Proljetni juriš na Drugu ligu
Objavljeno 8. prosinca, 2017.

S(p)retnim jesenskim raspletom nogometaši BSK-a zimovat će na vrhu trećeligaškog “istoka”! Iz 15 utakmica skupili su 28 bodova, identično kao Bedem i Koprivnica, od kojih su štićenici trenera Davora Rupnika bolji zbog jednog, odnosno dva pogotka.

Sedma godina

Ne može se, međutim, reći da je titula jesenskog prvaka nezasluženo stigla u Bijelo Brdo, gdje se već godinama gleda dobar nogomet. Točnije sedmu, otkako je taj radišni trener preuzeo seniorski sastav kluba smještenog 15-ak kilometara istočno od Osijeka. I permanentno ima istovjetno zahtjevnu zadaću kakva je bila i ljetna o kojoj kaže:

- Sigurno nije jednostavno svake (polu)sezone stvarati novu momčad koja će imati relevantniju ulogu u vrlo ozbiljnom natjecanju! Raduje, međutim, da se igrači u našem procesu, uglavnom, podignu te odlaze u jače i lukrativnije sredine, a neki su čak dospjeli i do najbolje reprezentacije Hrvatske, poput Borne Barišića i Jakova Filipovića. Proteklih je godina bilo mnogo transfera na koje smo u klubu iznimno ponosni, a ne dvojimo da će ih biti još. Prepoznati smo u slavonsko-baranjskom okruženju iz kojeg mnogi mladi ambiciozniji igrači žele nadogradnju u BSK-a, ali nemaju svi potencijal za to, iako nikoga apriori ne odbijamo! Imamo, naime, viziju i ciljano dovodimo igrače na deficitarne pozicije, a da to dobro radimo najbolje pokazuju rezultati koji nas permanentno svrstavaju u vrh trećeligaškog redoslijeda te posljedično u kvalitetnu vrhušku istočne Hrvatske - elaborirao je Rupnik proteklo bjelobrdsko razdoblje pod njegovom paskom.

Iskorak

Kamo je stigao zahvaljujući prepoznavanju predsjednika Jove Vukovića koji je omogućio uvjete za dugoročno obitavanje BSK-a u višim državnim sferama. I stručni je stožer konstanta, budući da su Rupniku dugogodišnji najbliži suradnici Denis Krstanović i Slavko Bugarski te liječnik dr. Branko Vakanjac koji brzo u proces vraća ozlijeđene igrače. U međuvremenu je struka pojačana za Damira Horvata, bivšeg trenera osječke Olimpije i Borca iz Kneževih Vinograda, koji je primarno angažiran zbog aktualne ambicije kluba iz Bijelog Brda.

- Želja nam je plasirati se u Drugu hrvatsku ligu za što je najbolja ovosezonska prigoda budući da će hijerarhijski napredovati dva kluba koja će to htjeti i moći. To će kod nas biti zadovoljeno, ali ćemo morati i na terenu imati odgovarajući rezultat, odnosno na razini sadašnjega, do kojeg smo došli mukotrpnim radom u vrlo izjednačenoj konkurenciji iz koje ima još nekoliko sredina ambicije identične našoj - ukratko je Rupnik najavio proljetnu smjernicu na čijem je putu ostvarenja. Vrativši se zatim u jesenska koja su mogla biti i mnogo bolja da nije prosuto deset bodova na domaćem terenu:

- Ljetos nam je pristupilo 12, mahom mladih, igrača od kojih su petorica izborila mjesta u udarnoj postavi pa je jasno da je to bila posve drukčija nego što smo imali sezonu ranije. Stigao nam je, zapravo, potencijal koji se treba razviti i sigurno da za to ima još pregršt prostora premda su i sada mnogi bolji igrači nego što su bili prije šest mjeseci. Radom će, dakako, biti još bolji, ali kako želimo ostvariti hijerarhijski iskorak tada su nam nužna dva do tri pojačanja. Imam ih u vidu te se radi na njihovom dovođenju, ali dok ne bude gotovo ne mogu zaokružiti ono što želim pripremiti za proljetni nastavak. Bit će, nedvojbeno, slično neizvjestan, a i ukupno kvalitetniji jer će konkurencija, također, nastojati dovesti pojačanja - zaključio je Rupnik, koji je već mjesecima ranije naciljao ono što mu treba, a za predstojeće razdoblje igračkom kadru koji će kompletan ostati na okupu, podijelio program rada kako 20. siječnja sljedeće godine, kada je zakazan početak priprema, ne bi morao kretati od nule.

Dražen LEKŠAN
Nastupili

Jesenas su žuto-plavi dres BSK nosili sljedeći igrači: Ilinčić, Kovačević, Bugarski (vratari), Ištvanić, Majtanić, Periša, Ciprić, Žaja, Žigri, Kasač, Pačar, Eling, Dragojević, Dorić, Šimičić, Popović, Gvozdenović, Leš, A. i L. Tomas, Šileš, Knežević, Tryvizas, Ceranić i Dubravac.

Strijelci

Bjelobrđani su u prvom dijelu sezone postigli 23 pogotka, a klupska lista strijelaca izgleda ovako: 6 - Popović, Šimičić; 3 - Dorič; 2 - Pačar, Eling, Ciprić te po jedan Dragojević i Žigri.

Najčitanije iz rubrike