Sport
RIJEKA ZAKLJUČUJE EUROPSKU LIGU

Kalinić i Gattuso na oproštaj Riječana stižu na Rujevicu
Objavljeno 7. prosinca, 2017.

Nogometaši Rijeke večeras će na svom stadionu na Rujevici zaključiti ovosezonsko natjecanje u Europskoj ligi. U goste dolazi veliki Milan, jedan od najpoznatijih svjetskih klubova. Ni jedna ni druga momčad nemaju što izgubiti. Milan je osigurao prvo mjesto u skupini, a Riječani su izgubili izglede za “proljeće u Europi”. Ipak, Riječani su odlučni učiniti sve kako bi svladali velikog suparnika.

- Veseli kada dolazi ovako velik protivnik i da je stadion rasprodan. To je veliko priznanje za naše igre u Europi”, rekao je trener Rijeke Matjaž Kek.

Milan će dočekati puna Rujevica, ali ne s tolikim nabojem. Rijeka je, naime, uoči tog dvoboja na trećem mjestu skupine D s četiri boda, koliko ima i bečka Austria. Drugoplasirani AEK ima sedam, a vodeći Milan 11 bodova. Riječani su izgubili sve izglede za plasman u nokaut-fazu natjecanja, jer su u međusobnim susretima lošiji od Austrije i AEK-a. No imali su Riječani brojne propuštene prilike za plasman u drugi krug. Jedna od njih bila je i na milanskom San Siru, gdje su u sučevoj nadoknadi vremena ispustili 2:2. Ipak, trener Rijeke najavljuje kako će njegova momčad igrati kao da igra za prolazak dalje.

- Imamo dosta problema sa sastavom i morat ću dobro razmisliti kako sastaviti momčad protiv slavne ekipe koja mobilizira sve nas. Želja je pozitivnim rezultatom zaključiti Europsku ligu - rekao je Kek. Riječkoj publici večeras će se za europski ovosezonski oproštaj predstaviti i hrvatski reprezentativac Nikola Kalinić, a svoj debi u Europskoj ligi na klupi Milana imat će i legendarni Gennaro Gattuso. Hina/K.L.

Možda ste propustili...

DOIGRAVANJE KOŠARKAŠA ZA ULAZAK PREMIJER LIGU

Riječanima prednost, Brokerima upozorenje

NOVA POBJEDA NOGOMETAŠICA OSIJEKA

Hajduk razbijen petardom u nastavku

Najčitanije iz rubrike