Mozaik
VIROVITIČKI PJEVAČ

Čivro ima novu pjesmu “Vjetar”
Objavljeno 7. prosinca, 2017.
Jedva je čekamo predstaviti i nastupiti s njom na velikom, 65. Zagrebačkom festivalu!

Marin Jurić-Čivro, talentirani mladi glazbenik iz Virovitice, predstavlja novi singl – autorsku pjesmu “Vjetar”, s kojom će u siječnju 2018. godine sudjelovati na 65. Zagrebačkom festivalu.

Uz Marina, pjesmu autorski potpisuje i Tomislav Užarević, dok je za produkciju zaslužan Marko Matijević-Sekul. Pjesma je nakon radijske premijere u HR2 eteru i emisiji Music Pub Zlatka Turkalja dostupna u radijskom eteru, dok će digitalno biti objavljena ovog petka, 8. prosinca, zajedno s Lyric Videom.

- Pjesma 'Vjetar' nastala je u suradnji s Tomislavom Užarevićem. Imali smo male fragmente iz kojih je tijekom nekoliko dana rada uz naše ljubimce, dobro dedino vino, slavonski kraj i Tomin grah nastala jedna iskrena pjesma - priča o jednoj nesretnoj ljubavi. Oboje smo jako zadovoljni ostvarenom vizijom, u studiju kod Marka Matijevića Sekula. Jedva je čekamo predstaviti i nastupiti s njom na velikom, 65. Zagrebačkom festivalu! - kaže Marin.

Za Marina Jurića-Čivru i Tomislava Užarevića ovo je prva zajednička autorska suradnja, koja dolazi kao logičan slijed s obzirom na nastalo prijateljstvo kroz razna glazbena druženja.

- Kao autoru mi je drago da sam uspio napraviti pjesmu s osobom koja razumije emociju u glazbi, jer sam vrlo kritičan prema autorskom radu i rijetko radim pjesme s drugima. Dogodila se odlična sinergija, čiji je rezultat upravo ova posebna pjesma - otkriva glazbenik i tekstopisac Tomislav Užarević.

Kako je ranije i spomenuto, produkciju singla potpisuje Marko Matijević-Sekul, zaslužan i za aranžman pjesme, s kojim je Marin započeo kvalitetnu suradnju na prethodnom singlu “Još uvijek”. Upravo je s tom pjesmom ovog ljeta sudjelovao na Splitskom festivalu, gdje je pjesma nagrađena za Najbolji aranžman.

- Pjesma 'Još uvijek' nam je na Splitskom festivalu, nakon nagrade za Najbolji aranžman pružila još više motivacije za rad. Ubrzo nakon toga smo snimili još pjesama, među kojima je i 'Vjetar', i odlučili se prijaviti na Zagrebački festival. Ne mogu vam opisati osjećaj kada sam saznao da je pjesma ušla na festival! - otkriva Marin.

Novi je singl sniman u zagrebačkom Beton studiju, a u njezinu stvaranju sudjelovao je i priznati čelist Matej Milošev. Za bas-dionicu zaslužan je Karlo Kurtalj, dok je bubnjeve odsvirao Filip Borovec. Pjesma “Vjetar” dostupna je u radijskom eteru, dok će u digitalnom obliku biti objavljena ovog petka, 8. prosinca. Tada će na Marinovu službenom YouTube/Vevo kanalu biti objavljen i prateći Lyric Video. T.K.

NA ZAGREBAČKOM FESTIVALU NASTUPA I OSJEČKI FLUENTES

Jubilarno, 65. izdanje Zagrebačkog festivala održat će se u petak, 26. siječnja 2018. u dvorani “Kornati”, uz izravan televizijski prijenos. Najdugovječniji hrvatski festival popularne glazbe ove će godine predstaviti 22 nove pjesme sljedećih izvođača: Adastra, Ana Opačak, Antonela Doko, Bang Bang, Bruno Krajcar, Đani Stipaničev & Renata Sabljak, Eni Jurišić, Fluentes, Gelato sisters, Ivo Perkušić, Lea Mijatović, Marin Jurić Čivro, Mario Huljev, Marko Tolja, Matija Borščak, Nikolina Tomljanović, NoA, Sandro Bastiančić & Nina Romić, Stela, Tonka, Vanna i Zsa Zsa. Pjesme su od ovog tjedna zaplovile radijskim eterom, čime je i službeno započela festivalska kampanja koja će kulminirati na završnoj manifestaciji u siječnju. Umjetnički direktor, Neno Belan, dijeli uzbuđenje s izvođačima i autorima pjesama nadolazećeg festivala: “Festival će okupiti glazbenike različitih generacija, od onih iskusnih čiji se profesionalni staž mjeri u desetljećima do mlađe generacije stasale u showu The Voice i na društvenim mrežama. Ima jako lijepih pjesama i talentiranih izvođača, vjerujem da ćemo na najbolji način obilježiti 65. rođendan našeg najstarijeg, ali vječno mladog festivala”, izjavio je Belan.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike