Svijet
INDIJSKI MINISTAR:

Karcinom je božanska pravda za - grešne!?
Objavljeno 23. studenog, 2017.

Indijci su gnjevno reagirali na izjavu ministra zdravstva države Asam koji je u javnom govoru među ostalim kazao da je karcinom kod pojedinaca posljedica "božanske pravde" koji se razvija zbog "njihovih grijeha iz prošlosti"! Ministar Biswa Sarma rekao je kako smatra da se neki ljudi razbole od raka i zbog "grijeha što su ih počinili njihovi roditelji".

- Kad griješimo, Bog nas tjera da patimo. Nailazimo na mlade ljude koji boluju od raka, ili na one koje stalno prate nesreće. Kad malo bolje razmislite, shvatit ćete da je posrijedi božanska pravda..., ništa drugo", kazao je Sarma za "The Times of India". Pacijenti koji boluju od karcinoma i članovi njihovih obitelji za isti su list kazali da ih ministrova izjava jako žalosti. Oporbene su stranke njegove izjave ocijenile "nesmotrenima" i od njega zatražile da se sugrađanima javno ispriča.

Oporbena stranka u državi Asam, Sveindijska ujedinjena demokratska fronta, smatra da je Sarma takvu izjavu objavio kako bi "prikrio vlastiti neuspjeh - nesposobnost da utječe na smanjenje broja oboljelih od raka u državi". Prema podacima Indijske uprave za medicinska istarživanja (ICMR) u ranoj se fazi od karcinoma u Indiji počne liječiti samo 12,5 posto pacijenata. Svijest o odlasku na preglede i kontrole u toj mnogoljudnoj zemlji gotovo ne postoji.H

Svijest o odlasku na preglede i kontrole u Indiji gotovo ne postoji

Najčitanije iz rubrike