Sport
OSIJEK KELME

Pakleni raspored za Smojinu momčad
Objavljeno 15. studenog, 2017.

Osječki malonogometaši su nakon šest kola u Prvoj HMNL na polovičnom učinku. Krenuli su sjajno s tri pobjede, a onda su zaredali s tri poraza. Prijelomni trenutak ovog ciklusa sigurno je bila utakmica protiv Alumnusa u 4. kolu u Zrinjevcu. To je susret koji Osijek Kelme nije smio izgubiti, a prema događajima na terenu, nije niti trebao. No, brojni promašaji i pogođene vratnice usmjerili su ga u pogrešnom smjeru i otad se promijenila sudbina momčadi Marina Smoje. Na toj i na sljedećoj utakmici protiv Uspinjače u Zagrebu kombinirano su osam puta pogodili okvir suparničkih vrata, a posebno čudan bio je poraz u posljednjem nastupu protiv Crnice u Šibeniku.

- Pogodile su nas valjda sve moguće nesreće od tog susreta s Alumnusom. Vratnice, suspenzije igrača, a na koncu i izrazito loš dan našeg vratara Konrada u Šibeniku. Još uvijek mi je teško vjerovati da smo izgubili i taj susret. Stalno smo bili blizu preokreta, ali kad god bismo došli na pogodak zaostatka uvijek bismo primili nekakav obranjiv pogodak. Dogode se i takvi dani. Stvarno sam bio očajan, a to najbolje potvrđuje i činjenica da sam već u 11. minuti pokušao s “letećim vratarom”, što mi inače nije praksa. Šteta, u ovom smo razdoblju propustili veliku priliku da bogato napunimo bodovni konto - kaže Marin Smoje, trener Osijek Kelmea.

Osječani su lako mogli umjesto sadašnjih devet imati maksimalnih 18 bodova, iako to ne bi bila realna slika. Smoje ipak ima vrlo kratak igrački kadar i čim iz njega ispadne jedan od igrača iz rotacije, javlja se ozbiljan problem. Zato može zapaliti svijeću i moliti se da mu svi igrači budu zdravi i bez suspenzija uoči onog što čeka njega i momčad. Naime, sljedeća četiri kola donose osječkim malonogometašima susrete s najjačim hrvatskim momčadima. Već u petak u Zrinjevcu će gostovati Novo vrijeme Apfel, slijedi gostovanje kod lidera Split Tommyja, pa u Osijek stiže aktualni prvak Nacional Zagreb, a seriju paklenih utakmica Osječani će zaključiti na gostovanju kod Futsal Dinama.

- Čeka nas doista neugodan miniciklus, ali dosadašnji tijek prvenstva pokazao je kako i te momčadi koje smo uoči sezone smatrali izrazitim favoritima znaju učiniti krivi korak. U svakom slučaju, borit ćemo se pa kako nam bude - zaključio je Smoje. D.Keler

Rezultati 6. kola

Nacional Zagreb - Albona Potpićan '98 13:2, Split Tommy - Alumnus (Zagreb) 12:2, Brod 035 - Vrgorac 5:1, Crnica (Šibenik) - Osijek Kelme 6:4, Novo vrijeme Apfel (Makarska) - Uspinjača (Zagreb) 7:2, Futsal Dinamo (Zagreb) Square (Dubrovnik) 7:2.

Možda ste propustili...

SUSRET OSMINE FINALA KUPA ŽNS-A OSJEČKO-BARANJSKOG

Donjomiholjčani zaustavili NAŠK

DENIS KRSTANOVIĆ, TRENER BSK-A

Šibenik se nije javio, ne nude stimulaciju

Najčitanije iz rubrike