Sport
TREĆA HNL “ISTOK” - 13. KOLO

U Belišću zadnji dočekuje prvoga
Objavljeno 11. studenog, 2017.

Uzbudljiva jesenska završnica nastavit će se nedvojbeno i u predstojećim susretima 13. kola. Nakon 12. BSK se popeo na vrh tablice koji će čuvati danas u Belišću kod istoimenog “fenjeraša” koji ima imperativ osvajanja bodova.

Momčad Zdenka Adamovića u međuvremenu se probudila, ali pristigla bjelobrdska permanetno dobro izgleda, tako da sigurno može odnijeti plijen iz grada papira. Ne učini li to, tada će, izvjesno, prepustiti čelno mjesto koje bi nakon vikenda moglo preuzeti još pet sastava. Primarno vlastitim maksimalnim učincima koji će za drugi Bedem biti na kušnji u Varaždinu gdje pretposljednjem Varteksu trebaju bodovi. Treća Koprivnica očekivat će neuspjehe sastava ispred sebe i povratak na vrh preko Bjelovara koji je današnji gost grada juhe. U gradu heroju istodobno će gostovati zahuktala Slavija koja je već osam kola neporažena, a čiji će niz pokušati prekinuti domaća momčad Vukovara 1991. Odličnu formu bilježi i prošlosezonski prvak Međimurje koje stoga nije bez izgleda kod druge momčadi Osijeka koju bi eventualna pobjeda mogla lansirati na vrh. Pobijedi li Čepin sutra kod kuće, i on bi mogao preuzeti liderstvo, ali zadaća neće biti jednostavna budući da pokraj Uljare stiže požeška Slavonija koja je protekle runde nokautirala upravo mladiće “bijelo-plavih”. Na vrh nakon etape ne mogu igrači Marsonije, ali se do kraja sezone s tim planira pa za ispunjenje toga treba uzeti nešto danas u Ždralovima gdje će za novog trenera Brođana Roberta Špehara to biti odličan test mogućnosti. Đakovačke su, čini se, skromne jer ih je niz od pet poraza doveo u tablično prizemlje odakle se treba izvući primarno današnjim domaćim uspjehom nad Oriolikom koji teško daje i prima pogotke. D.Lekšan

Parovi 13. kola

Vukovar 1991 - Slavija, Varteks - Bedem, Mladost - Marsonia, Koprivnica - Bjelovar, Belišće - BSK, Osijek II - Međimurje i Đakovo Croatia - Oriolik igraju danas (subota) u 14 sati kada počinje i sutrašnja utakmica Čepin - Slavonija.

Najčitanije iz rubrike