Sport
PRVA HRVATSKA ŽENSKA NOGOMETNA LIGA

“Zečice” u Goričanu po novu dvoznamenkastu pobjedu
Objavljeno 11. studenog, 2017.

Petom u nizu domaćom pobjedom iskazanom dvoznamenkastim rezultatom (12:0), nogometašice Osijeka prekjučer su se popele na vrh tablice. Zbog bolje gol-razlike budući da i drugoplasirani Split ima maksimalni učinak koji će Osječanke braniti danas (subota) u Goričanu protiv sastava Trnave. Taj susret 7. kola aktualnim prvakinjama Hrvatske drugi je ovojesenski u gostima gdje u prvom nisu ostvarile dvoznamenkastu pobjedu. Devet, međutim, pogodaka u mreži Agrama gotovo je taj učinak, posebice jer su Zagrepčanke relevantniji ligaški protivnik od Goričanki, o čemu zorno svjedoči tablični redoslijed. One su, naime, uz zadnji Marjan bodovno još neupisane, kakve će, izvjesno, ostati i nakon današnjeg sučeljavanja koje počinje u 13 sati.

- Favoriti smo, i to ćemo pokazati na travnjaku! Pobjeda, dakle, nije upitna osim koliko će lopti završiti iza leđa vratarke Trnave. Nastojat ćemo utrpati što više, pa i preko deset, kako smo već naviknuli naše pristaše. Ne želimo pokvariti taj niz, pri čemu nije bitno tko će postizati pogotke već da oni budu plod organizirane igre. Očito smo u dobroj formi kakvu treba zadržati sve do kraja prvog dijela sezone u kojem nas još iščekuju i zahtjevnije utakmice u oba natjecanja. Za kup i prvenstvo Hrvatske koje namjeravamo ponovno osvojiti tako da mjesta opuštanju nema počevši od ogleda s Goričankama - najavila je današnji Lorena Balić, koja je prekjučer Rijeci ubacila šest lopti u mrežu te s ukupno 26 pogodaka pretekla na vrhu liste ligaških strijelaca klupsku kolegicu Mateju Andrlić, koja je postigla pogodak manje.D.Lekšan

Parovi 7. kola

Trnava (Goričan) - Osijek, Katarina Zrinski (Čakovec) - Marjan (Split), Viktorija (Slavonski Brod) - Agram (Zagreb), Rijeka - Pregrada i Neretva (Metković) - Split.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike