Sport
U-21 REPREZENTACIJA

Bočkaj kod Gračana, Dalić uzima Vlašića
Objavljeno 23. listopada, 2017.

Hrvatsku U-21 reprezentaciju koja zasad ima maksimalan učinak u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo u studenome očekuju dva nova ispita protiv San Marina u Velikoj Gorici (8. studenoga) i Grčke (13. studenoga) u Solunu. Izbornik Nenad Gračan za te utakmice neće moći računati na jednog od svojih najjačih napadačkih aduta Nikolu Vlašića koji je prebačen u A selekciju.

- Bit ćemo u kontaktu s izbornikom Dalićem te ćemo nakon utakmice A reprezentacije odlučiti hoćemo li ga moći priključiti za naš dvoboj s Grcima. Sigurno je kao standardni igrač Evertona zaslužio poziv, a taj ga je transfer dodatno napunio samopouzdanjem. Tako snažne igrače u situacijama jedan na jedan vole svi treneri i izbornici - kaže Gračan.

Nadolazeće utakmice bit će posve različitog karaktera. San Marino morao bi biti tek nešto jači trening za ono što Gračanove izabranike čeka u Solunu.

- S nama je ponovno Duje Ćaleta-Car, tu su i oporavljeni Toma Bašić i Petar Bočkaj. Uz dužno poštovanje prema svima, utakmica sa San Marinom trebala bi biti uvertira za Grčku. Očekujemo tu pobjedu, a onda Grke koji su dobro startali i dosta specifično igraju - s dobrim zatvaranjima u bloku, uz kvalitetne pojedince. Bit će to zahtjevan susret, ali najvažnije je da smo pokazali da imamo talentiranu momčad i dobru atmosferu. Vjerujem do pozitivnog rezultata u Grčkoj, što bi nam bio veliki poticaj za dalje - zaključuje Nenad Gračan, izbornik mlade reprezentacije Hrvatske.

Za susrete protiv San Marina i Grčke, izbornik U-21 reprezentacije Nenad Gračan pozvao je sljedeće igrače - vratari: Josip Posavec, Adrian Šemper, braniči: Duje Ćaleta-Car, Filip Benković, Fran Karačić, Borna Sosa, Petar Bosančić, Petar Mamić, Lorenco Šimić, vezni: Andrija Balić, Ante Ćorić, Ivan Šunjić, Toma Bašić, Luka Ivanušec, Nikola Moro, Petar Bočkaj, napadači: Josip Brekalo, Marin Jakoliš. D.Kl.

Možda ste propustili...

POBJEDNICI MADRIDA DOBIT ĆE GOTOVO MILIJUN EURA

Donna u 1. kolu čeka kvalifikanticu

DOIGRAVANJE KOŠARKAŠA ZA ULAZAK PREMIJER LIGU

Riječanima prednost, Brokerima upozorenje

Najčitanije iz rubrike