Učionica
PRIZNANJE VIŠOJ LABORANTICI MEDICINSKOG FAKULTETA OSIJEK

Prva nagrada posteru čije je istraživanje financirao ZCI za personaliziranu brigu o zdravlju
Objavljeno 15. listopada, 2017.

U razdoblju od 21. do 24. rujna 2017. godine, u Dubrovniku je održan 2. Regionalni kongres fizioloških društava i 4. Kongres Hrvatskog društva fiziologa (HDF). Tom prigodom za najbolji poster i njegovu prezentaciju nagrađena je Nikolina Bilić-Dujmušić, naslovna asistentica, viša laborantica Katedre za fiziologiju i imunologiju Medicinskog fakulteta Osijek.

Prezentirani su rezultati projekta pod naslovom "Positive effect of omega-3 enriched eggs consumption on reducing oxidative stress level in young healthy women". Mjerene su promjene razina oksidativnog stresa i antioksidativnog kapaciteta u mladih zdravih žena prilikom konzumacije kokošjih jaja obogaćenih omega-3 kiselinama. Prikazani rezultati dio su doktorskog istraživanja pod mentorstvom dr. sc. Anite Matić, znanstvene suradnice i poslijedoktorandice na istoj Katedri. Također, navedeni rezultati dio su znanstvene studije koja je financirana u okviru Znanstvenog centra izvrsnosti za personaliziranu brigu o zdravlju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Istraživačke jedinice za istraživanje, proizvodnju i medicinsko ispitivanje funkcionalne hrane (http://zcipersonhealth.unios.hr).

(Ines Drenjančević)

Možda ste propustili...

REZULTATI NATJEČAJA ZA ERASMUS+ KA1 MOBILNOST (NE)NASTAVNOGA OSOBLJA U AKADEMSKOJ GODINI 2018./2019.

Novih 207 članova (ne)nastavnoga osoblja Sveučilišta u inozemstvu

NA AKADEMIJI ZA UMJETNOST I KULTURU ODRŽAN „GEORGE WASHINGTON UNIVERSITY ART THERAPY SUMMER ABROAD 2018 IN CROATIA“

Dvanaest studentica i nastavnica s američkoga studija Art terapija dva tjedna boravile i radile u Osijeku

STUDIJSKO PUTOVANJE U SKLOPU POSLIJEDIPLOMSKOGA SPECIJALISTIČKOG STUDIJA KREATIVNA TERAPIJA U ROEHAMPTON UNIVERSITY U VELIKOJ BRITANIJI

Usavršavale znanja na londonskim studijima dramaterapije i terapije pokretom i plesom

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana