Mozaik
DVIJE NOVE PJESME

Seal se vraća s novim albumom
Objavljeno 22. rujna, 2017.

Seal se vraća s novim albumom, koji će nositi naziv “Standards”, a bit će kombinacija njegova unikatnog vokala te jazz i swing klasika. S iščekivanog izdanja Seal je objavio čak dvije pjesme “Luck Be A Lady” te “It Was A Very Good Year”, koje je originalno izveo Frank Sinatra. Novo izdanje očekujemo 10. studenoga, a hrvatskoj publici dostupno je u Google Play prednarudžbi.

Osim pjesama Franka Sinatre Seal će, u nešto drukčijem tonu, oživiti i pjesme Elle Fitzgerald “I’m Beginning to See The Light” i Nine Simone “I Put A Spell on You”, a novo izdanje odlučio je stvarati s legendarnim glazbenicima koji su svojedobno i nastupali s njima. Sealu su se na novom albumu pridružili glazbenici kao što su pijanist Randy Waldman (Frank Sinatra, Paul Anka), basist Chuck Berghofer (Ella Fitzgerald, Ray Charles) i bubnjar Greg Fields (Quincy Jones, Stevie Wonder).

Ne treba zaboraviti ni činjenicu da su aranžman i produkciju iščekivanog izdanja “Standards” oblikovali britanski producent Nick Patrick, višestruko za Grammyja nominiran aranžer Chris Walden te legendarni Don Murray. Album je sniman u United Studios, koji su osnovali Bing Crosby i Sinatra, te u slavnom Capitol Records studiju u Los Angelesu, gdje su Frank Sinatra, Nat King Cole i mnogi drugi stvorili neke od najvrjednijih glazbenih izdanja tog vremena. U karijeri dugoj 30 godina Seal je prodao više od 30 milijuna nosača zvuka te ima nekoliko nagrada, a o novom izdanju kaže: “Ovo je album koji sam oduvijek želio snimiti. Odrastao sam slušajući tu glazbu, tako da je ovo ostvarenje snova. Bila je istinska čast surađivati s ljudima koji su svirali s meni najdražim glazbenicima i snimati na mjestu gdje je čarolija nastala.” T.K.

Možda ste propustili...

NAKON VIŠE OD DVIJE GODINE TEŠKE PRAVNE BITKE

Nagodili se Britney i otac

Najčitanije iz rubrike