Sport
HAJDUK GOST ORIOLIKA

Više gledatelja nego što Oriovac ima stanovnika?
Objavljeno 20. rujna, 2017.

Gledateljski rekord na igralištu u Oriovcu danas će, nedvojbeno je, biti postavljen. Koliko će biti posjetitelja, teško je prognozirati jer je 800 karata za tribinu razgrabljeno, a ima upita sa svih strana, uključujući i s one bosanske, za dolazak na utakmicu 1/16 finala nogometnog Kupa Hrvatske. Orioliku u posjet dolazi splitski Hajduk, vjerojatno najatraktivniji protivnik kojeg je domaći trećeligaš trenutačno mogao dobiti u službenom natjecanju u kojem je u nedavnoj prošlosti imao uspjeha plasiravši se stepenicu više. Naime, u sezoni 2008./2009. Oriovčani su igrali osminu finala Kupa Hrvatske. Tada ih je u tom rangu natjecanja svladala vinkovačka Cibalia.

Za aktualnu momčad Oriovčana to je najjača utakmica u karijeri pa i za tamošnje mjesto s približno 1800 stanovnika, smještenog 25 kilometara sjeverozapadno od Slavonskog Broda. Oko igrališta bi se moglo natiskati više gledatelja nego što Oriovac ima stanovnika, što za domaći sastav može biti dodatni poticaj, ali i okolnost koja bi mogla “svezati” noge.

- Motiva za današnji ogled ne treba posebice tražiti, ali morat ću poraditi na psihološkoj pripremi igrača da ne bi podlegli nesvakidašnjoj atmosferi protiv najjače momčadi s kojom su se do sada sastali u službenoj utakmici - počeo je oriovački trener Braslav Ostojić i nastavio:

- Nadam se da će za neke biti još sličnih ogleda, što bi značilo da smo nešto konkretno stvorili, a kako dobro poznajem svoje mladiće, vjerujem da će dati maksimum. Susret im je nagrada za dosadašnji trud i neka uživaju u svakom trenutku igre te iziđu zadovoljni s terena, neovisno kako rezultat glasio. Splićani su, nedvojbeno, veliki favorit koji u posljednje vrijeme u prvenstvu nije imao rezultata pa je jasno da će ih danas itekako zanimati te je to otegotna okolnost, ali je sportski nadati se i vjerovati u čudo. Nadam se da će danas u Oriovcu doista biti festival nogometa koji će trajno ostati zabilježen u povijesti koju sada pišemo - zaključio je višegodišnji trener oriovačkog trećeligaša koji će za današnju utakmicu, koja počinje u 15.30 sati, izvesti postavu koja je u subotu igrala protiv bjelobrdskog BSK-a. Eventualno izmijenjenu za Marušića koji se nije posve oporavio od ozljede pa vjerojatno neće krenuti otpočetka. Stoga se očekuje sljedeća postava: Herceg, Đerek, Kuzmić, Kokotović, Vrljić, Jurić, Marinović, Barišić, Lucić, Stubičan, Ferić.D.Lekšan

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike