Sport
SLAVEN BELUPO - OSIJEK

Zekićeve brige uoči Koprivnice
Objavljeno 16. rujna, 2017.
Šorša, Matas i Šimunec nisu uopće u konkurenciji, a Barać, Barišić i Ejupi trenizima su se priključili tek potkraj tjedna

Osijek na jedno od svojih najmanje voljenih gostovanja stiže prilično “karamboliran”, zbog velikih zdravstvenih problema koji su pratili momčad u ovom tjednu.

Ozljede i bolesti pokosile su gotovo pola momčadi, pa će trener Zoran Zekić imati puno više posla oko sastavljanja momčadi nego inače.

- Nakon derbija s Hajdukom imali smo dosta zdravstvenih teškoća. Nekoliko je igrača bilo pod virozom, zbog čega nije treniralo gotovo cijeli tjedan, a neki su se borili sa starim ili novim ozljedama. No neću da to sad ispadne nekakav alibi prije utakmice - rekao je Zoran Zekić, trener nogometaša Osijeka, koji je i sam podlegao virozi.

Grgić desni bek

Trenera bijelo-plavih više zabrinjava stanje u vlastitoj momčadi od Slaven Belupa. Najveći se problem pojavio na poziciji desnog beka, jer su obje opcije izvan stroja. Tomislav Šorša muku muči s tetivama, a Nikola Matas jedan je od žrtava viroze pa će na toj poziciji zaigrati treće rješenje.

- Alen Grgić će biti moj izbor - otkriva Zekić.

Nije Grgiću to novost, već je znao zaigrati desnog beka i nije to loše izgledalo. Treba vjerovati kako će spremni za nastup biti Barać i Ejupi, koji su se također borili s virusima. Posebno Makedonac, koji je pogocima uništavao svoj bivši klub prošle sezone. Ostaje upitno tek gdje će Zekić postaviti Petra Bočkaja ako za nastup bude spreman kapetan Borna Barišić. On je trenirao s momčadi, a to znači da će zauzeti svoju poziciju.

- Vidjet ćemo tko će moći, a konačne odluke donijet ćemo uoči utakmice. Ma, ne želim stavljati u prvi plan te probleme. U utakmici ionako može sudjelovati najviše 14 igrača. Složit ćemo nešto već jer imamo širinu, - kazao je Zekić.

Što se ofenzivnih opcija tiče, Zekić tvrdi kako nema nikakvih dvojbi.

- Igrači koji su dobili moje povjerenje na tim pozicijama, protiv Hajduka su ga i opravdali, prema tome nema razloga za promjene - tvrdi trener osječkog prvoligaša.

Ključan je početak

Ostaje tek vidjeti kako će biti složena vezna linija, jer je Haris Hajradinović pokazao kako se podjednako dobro snalazi na mjestu ofenzivnog i srednjeg veznog. Iako je prošle sezone Osijek konačno prekinuo prokletstvo gostovanja u Koprivnici, oprez je i dalje nužan. U obje te pobjede na koprivničkom stadionu bilo je “veselo” jer je Osijek bio prisiljen preokretati početni zaostatak.

- Ne znam zašto, ali tamo redovito nekako sporo ulazimo u utakmice, pa onda moramo ludovati kako bismo preokrenuli rezultat. To želim izbjeći i zato ključnim smatram način na koji ćemo se postaviti u početnim minutama. Ne smije nam se dogoditi labavo otvaranje - kaže Zekić.

Slaven Belupo je “ranjeni lav”, jer u posljednja četiri kola ne zna za pobjedu. Netko bi rekao idealan suparnik, ali nije to baš tako.

- Igraju dobro, ali neće ih rezultat. Dosta su promašivali. Ma nema u HNL-u lakih suparnika. Svi smo tu negdje i najčešće odlučuju nijanse. Zato moramo biti koncentrirani i na tragu nastupa koji smo imali protiv Hajduka - smatra Zekić.

Kada odlučuju nijanse, onda je jasno kako se treba ponašati. Osječanima treba energija i agresivnost, ali iznad svega ozbiljnost i odrješitost.

- Moramo se nastaviti dokazivati sami sebi. Dosad nismo baš briljirali u utakmicama protiv sličnih suparnika. Osim toga, u Koprivnicu nitko ne može doći i hladno reći - pobijedit ćemo. Za to se treba dobro uznojiti. Imamo obrazac kako se ne smijemo ponašati, a susret s Hajdukom bio je primjer kako bismo trebali uvijek izgledati - zaključio je Zoran Zekić.

Dalibor KELER

SLAVEN BELUPO - OSIJEK

Subota, 17 sati

Marković-Malenica

Katić - Grgić

Musa - Škorić

Međimurec - Barać

Purić - Barišić

Bistrović - Mioč

Vidović - Hajradinović

Vrljičak - Boban

Trebotić - Lopa

Boudla - Bočkaj

Pejić - Ejupi

Stadion: Gradski stadion

Kapacitet: 3134

Sudac: Ivan Bebek (Rijeka)

9. kolo

PETAK

Cibalia - Lokomotiva 0:1 (0:0)

SUBOTA

17 sati: Slaven Belupo - Osijek

19 sati: Inter Zaprešić - Dinamo

NEDJELJA

17 sati: Hajduk - Rijeka

19 sati: Rudeš - Istra 1961

ozljede

DOSTA JE IGRAČA OSIJEKA PROPUSTILO TRENINGE

Možda ste propustili...

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

POBJEDNICI MADRIDA DOBIT ĆE GOTOVO MILIJUN EURA

Donna u 1. kolu čeka kvalifikanticu

Najčitanije iz rubrike