Učionica
NASTAVLJA SE USPJEŠNA SURADNJA FERIT-A I NIZA TVRTKI

Prva godina Stupa, portala za studente FERIT-a i poslodavce
Objavljeno 15. rujna, 2017.

U želji da se studenti i njihovi budući poslodavci što više približe još tijekom studiranja, Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (FERIT) Osijek 1. svibnja 2016. lansirao je portal za studente FERIT-a i poslodavce – Stup.

Na adresi http://stup.ferit.hr/ partnerske tvrtke mogu oglašavati otvorena mjesta za stručnu praksu, mogućnosti izrade završnih i diplomskih radova, stipendije, slobodna radna mjesta i sve ostale sadržaje i aktivnosti koje su od interesa za studente FERIT-a. Nakon nešto više od 12 mjeseci Stupa, ostvareni su vrlo značajni pokazatelji: 256 partnerskih tvrtki korisnika Stupa; 327 ponuđenih stručnih praksi; 46 susreta predstavnika tvrtki i studenata u okviru nastave te 230 studenata koji su objavili svoj profil tvrtkama zbog moguće dodatne suradnje. Svi ti pokazatelji potvrđuju želju i tvrtki i studenata za čvršćom suradnjom. Preko toga portala FERIT ju je pojednostavio te učinio izravnijom i djelotvornijom kako bi još tijekom studija studentima olakšao izlazak na tržište rada nakon uspješnog završetka studija.

Također, Stup se pokazao izvrsnom platformom za učinkovitu komunikaciju Fakulteta s tvrtkama. Tako FERIT preko Stupa obavještava tvrtke o nastavnim i izvannastavnim aktivnostima u koje se one mogu uključiti. Primjerice, o natječaju za studentske projekte "Pro-Student" (pro-student.ferit.hr), o laboratoriju za učenike osnovnih i srednjih škola "Labus" (labus.ferit.hr), ali i o planiranim studijskim programima.

(Kruno Miličević)

Možda ste propustili...

DOKTORSKA ŠKOLA SVEUČILIŠTA U OSIJEKU I INTERSCART 11. I 12. SVIBNJA 2018. ORGANIZIRAJU MEĐUNARODNU STUDENTSKU KONFERENCIJU

Međunarodni simpozij posvećen suodnosu umjetnosti i javne sfere

OD 12. DO 18. OŽUJKA 2018. TRADICIONALAN DOGAĐAJ ODRŽAN 17. PUT

Tjedan mozga - umjetna ili ljudska inteligencija

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PREDSTAVLJEN PROJEKT „EDUKATIVNI I INFORMATIVNI TURISTIČKI CENTAR MLADIH STARA PEKARA S TRGOM VATROSLAVA LISINSKOG, TVRĐA“

Sveučilište u Osijeku osmislit će programske sadržaje za obnovljen objekt Stare pekare u Tvrđi

2

UKUPAN BROJ STUDENATA NA SASTAVNICAMA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU U AKADEMSKOJ GODINI 2017./2018.

Na Sveučilištu u Osijeku upisano je 16 539 studenata

3

MARINA ČOVIĆ, NOVA STUDENTSKA PRAVOBRANITELJICA:

Želim postići da se na svim osječkim sastavnicama ujednače prakse vezane uz zaštitu studentskih prava