Učionica
OD 16. DO 18. RUJNA 2017. GODINE U OSIJEKU SE ODRŽAVA 6. HRVATSKI KONGRES NEUROZNANOSTI

Sudjeluju istaknuti stručnjaci neuroznanstvenici iz cijeloga svijeta
Objavljeno 15. rujna, 2017.

Šesti, i do sada najveći hrvatski kongres neuroznanosti s međunarodnim sudjelovanjem, bit će održan od 16. do 18. rujna 2017. godine u Osijeku, u zgradi Vikarijata.

Organizatori skupa su Hrvatsko društvo za neuroznanost (HDN) i Medicinski fakultet Osijek, a suorganizatori Razred za medicinske znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Zavod za znanstveni i umjetnički rad u Osijeku HAZU-a, Hrvatsko vijeće za mozak, Grad Osijek i Osječko-baranjska županija. Na kongresu sudjeluje niz istaknutih neuroznanstvenika iz cijeloga svijeta: prof. Ronald L. Schnaar (John Hopkins, Baltimore, SAD), koji se bavi demijelinizacijskim i rijetkim nasljednim bolestima mozga; Raquel Marin (Laguna University, Santa Cruz de Tenerife, Španjolska), stručnjak za starenje mozga; Dirk Montag (Leibniz Institute for Neurobiology, Magdeburg, Njemačka), stručnjak za plastičnost mozga i neurodegenerativne bolesti; Harry Uylings (VU University Medical Center, Amsterdam, Nizozemska), stručnjak za plastičnost odraslog mozga pod utjecajem obogaćenog okoliša te drugi.

Na kongresu će sudjelovati i tri istaknuta hrvatska neuroznanstvenika koji žive i rade u SAD-u: Paško Rakić (Yale University, New Haven, SAD), dobitnik prestižne Kavli nagrade te Mladen Roko Rašin (RWJ Medical School, Rutgers University, Piscataway, SAD), istraživač matičnih stanica u mozgu. Na pozvanim predavanjima prezentirat će svoje najnovije rezultate na istraživanjima mozga niz hrvatskih znanstvenika koji su nositelji projekata Hrvatske zaklade za znanost.

(Marija Heffer)

Simpozij posvećen neurokemijskim promjenama

Zahvaljujući financijskoj podršci Međunarodnog društva za neurokemiju, prije službenog otvorenja kongresa, 16. rujna ujutro, održat će se i simpozij posvećen neurokemijskim promjenama tijekom starenja mozga. Pozivaju se svi studenti Sveučilišta u Osijeku i drugih sveučilišta iz Hrvatske na sudjelovanje u radu kongresa uz minimalnu kotizaciju (https://www.contres.hr/6hkn/prijavni-obrazac/).

Možda ste propustili...

SURADNJA IZVIĐAČKOGA KLUBA JAVOR I FOOZOS-A NA OVOGODIŠNJEM TJEDNU CJELOŽIVOTNOGA UČENJA

Predavanje i radionica „Izviđači i škola“ za studente, nastavnike i učitelje

NOVA SKUPINA ERASMUS+ STUDENATA NA RAZMJENI NA SVEUČILIŠTU U OSIJEKU

U zimskom semestru sveučilište ugošćuje 42 inozemna studenta iz 13 zemalja svijeta

IGOR ILIĆ PREDSJEDNIK STUDENTSKOGA ZBORA FAKULTETA ZA ODGOJNE I OBRAZOVNE ZNANOSTI U OSIJEKU

„Proces stjecanja znanja u našim zanimanjima ne prestaje onoga dana kada diplomiramo“

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: LILY SOLOMON, NA MEĐUNARODNOJ RAZMJENI U OSIJEKU

Osijek je lijep, opušten i miran grad s prekrasnom dušom i parkovima

2

GRAĐEVINSKI I ARHITEKTONSKI FAKULTET OSIJEK

Regionalni centar obrazovanja u području građevinarstva i arhitekture

3

PROVEDBA ERASMUS PROGRAMA MEĐUNARODNE MOBILNOSTI U OKVIRU SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU U AKADEMSKOJ GODINI 2017./2018.

U programu Erasmus+ realizirane mobilnosti 73 studenta i 103 djelatnika partnerskih ustanova iz inozemstva