Svijet
PREMIJER BIH:

Ako netko zna gdje su teroristi u Bosni, neka nam se javi
Objavljeno 13. rujna, 2017.

Vezani članci

GRABAR-KITAROVIĆ ODGOVORILA MAJKAMA SREBRENICE:

BiH, islam i Bošnjaci nisu prijetnja Hrvatskoj

Predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić i ministar sigurnosti te zemlje Dragan Mektić u utorak su odbacili kao paušalne i neutemeljene tvrdnje da u BiH postoje tisuće radikaliziranih osoba koje mogu predstavljati terorističku prijetnju, ali su odbili otkriti brojke kojima raspolažu njihove policijske agencije.

Nakon redovitog sastanka s čelnicima policijskih službi i Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA) održanog u Sarajevu predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić novinarima je kazao kako je najvažnija tema bila analiza sigurnosnog stanja s posebnim naglaskom na pitanja terorizma i ekstremizma, a sve to je koincidiralo s "izjavama dužnosnika iz regije i Europske unije."

"Naše službe ne raspolažu podatcima da u BiH ima pet ili deset tisuća radikaliziranih osoba. Ako netko ima takve podatke, onda ih pozivamo, a posebice naše susjede, da takve podatke dostave našim službama", kazao je Zvizdić ne spominjući izravno hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović. Dodao je kako su takve izjave prije svega političke naravi.

Istaknuo je kako je najbolji dokaz o tome kakvo je stanje u BiH činjenica da od 143 teroristička djela iza kojih stoji tzv. Islamska država i koja su počinjena u 23 zemlje svijeta ni u jednom nije sudjelovao nitko tko je na bilo koji način povezan s BiH. To, kako ističe Zvizdić, jasno demantira tvrdnje o BiH kao mogućoj bazi terorizma.

"U BiH se ne vijore zastave IS-a. To je paušalna ocjena izrečena u sklopu predizbornih aktivnosti", kazao je Zvizdić aludirajući na tvrdnje češkog predsjednika Milloša Zemana. Predsjedatelj Vijeća ministara BiH ustvrdio je kako opasnost od terorizma nije ništa veća u njegovoj zemlji nego u Hrvatskoj ili Srbiji, a dužnosnike iz susjednih zemalja pozvao je da prestanu iznositi izjave kojima šire uznemirenost, a istodobno nanose i političku i gospodarsku štetu BiH.

Dodao je da je u svemu najvažnije to da sigurnosne službe BiH surađuju sa službama iz drugih država regije i tu je suradnju ocijenio odličnom.H

Možda ste propustili...

PESKOV ZAPRIJETIO ZAPADU MOGUĆOM ODMAZDOM

Rusija prijeti zbog imovine

Najčitanije iz rubrike