Sport
DANAS S CRNOM GOROM

Prvi pravi ispit
Objavljeno 4. rujna, 2017.

Nedjelja je bila slobodna za reprezentacije u našoj skupini. Dobro je došao dan odmora i za Hrvatsku koja se, vjerujemo, nije previše umorila, ali se sigurno istrošila više negoli je trebala u dvije uvodne utakmice. No, ono što smo pokazali (ili nismo) protiv Mađarske i Rumunjske treba zaboraviti, jer nam sada slijede pravi ispiti i ogled s reprezentacijama s kojima ćemo kreirati poredak od prvog do četvrtog mjesta u skupini.

Za nas zapravo prvenstvo počinje ogledom protiv Crne Gore, koja je nakon dva kola na očekivanom polovičnom učinku. Momčad Boše Tanjevića na premijeri je doživjela rezultatski debakl od Španjolaca (99:60), ali je potom puno lakše od nas upisala pobjedu protiv Mađarske (72:48).

- Znamo da ćemo morati igrati mnogo bolje nego dosada ako želimo nastaviti pobjednički niz. Ovo nam je prvi ozbiljan suparnik na prvenstvu, Crnogorci će biti pravi test. Kvalitetna momčad, koju vodi iskusan stručnjak - kaže naš centar Luka Žorić, koji će vrlo vjerojatno imati i najtežu zadaću s preostalim dijelom hrvatske visoke linije. Naime, Crna Gora je najjača pod košem, gdje su najjače uzdanice Nikola Vučević iz Orlando Magica i Bojan Dubljević koji je član španjolskog prvaka Valencije. Nisu to jedini “kršni momci” (Marko Todorović, Nemmanja Đurišić i Filip Barović su dobre zamjene), ali i oni nižeg rasta u stanju su “zapapriti”. Na playu imaju Amerikanca Tyresea Ricea, koji još traži formu, nadamo se da je neće pronaći i danas.

Osim naše utakmice, u 3. kolu još se sastaju Mađarska - Češka (14) i Španjolska - Rumunjska (19.30) N.B.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike