Sport
MEMORIJAL “SAŠA CESAR CELJE”

Celje će zauvijek biti dio momčadi
Objavljeno 21. kolovoza, 2017.

Osječki rukometni veterani svake godine u zimu organiziraju tradicionalni veteranski rukometni turnir. Sve generacije RK Osijek okupljaju se i uoči božićnih blagdana na “susretu generacija”, a on se već petu godinu održava i tijekom kolovoza. Na žalost, razlog ljetnjeg okupljanja tužno je prisjećanje na bivšeg rukometaša i rukometnog suca Sašu Cesara Celjeta, koji je preminuo na Veliku Gospu 2012. Na samu obljetnicu njegove smrti bivši su suigrači otišli na Celjetov grob, a u subotu je održan peti zaredom Memorijal “Saša Cesar Celje”. U dvorani Zrinjevac počelo se igrati već u subotnjim prijepodnevnim satima. Na parketu su se prvo našli najmlađi uzrasti u mini rukometu, potom su slijedili susreti nešto starijih dječaka, pa mlađih kadeta i kadeta, a onda međusobna utakmica veterana, bivših Sašinih suigrača i onih nešto mlađih, kojima je poslije sudio. Rezultat je, naravno, u toj utakmici bio najmanje važan.

- Podijelili smo se doista spontano, tko je kako uzeo koji dres, tako smo igrali. Osim nas osječkih veterana, stigli su nam i dragi gosti iz Vinkovaca te Petrijevaca, gdje je neko vrijeme Celje i igrao, kao i predstavnici Rukometnog kluba Olimpija, današnji predsjednik Miro Jurčević. Naime, Saša i ja zajedno smo prvo počeli trenirati u Olimpiji. Danas oni imaju samo ženski klub, ali njihove veteranke također su došle uveličati ovo okupljanje i prisjećanje - pričao je Ivica Šiško, koji je s Hrvojem Privšekom u ljeto 2013. i pokrenuo Memorijal “Saša Cesar Celje”.

Ove godine, na žalost, ili, na sreću, Privšek nije bio dio memorijala. Naime, Priva je u stožeru hrvatske kadetske rukometne reprezentacije, koja je upravo završila nastup na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Gruziji, a tijekom Celjetova memorijala hrvatski su kadeti igrali polufinalni susret u Tbilisiju.

Šiško je svakako istaknuo značajan doprinos Đure Mesića, dugogodišnjeg člana i tajnika u RK Osijek, koji je zapravo bio glavni koordinator memorijala. Naravno, uoči veteranskog susreta već je tradicija da se svi pristigli Celjetovi prijatelji okupe na sredini igrališta oko njegove velike uokvirene fotografije. Na taj način, zajedničkom fotografijom, pokazali su kako će Saša zauvijek biti dio njihove momčadi.

Krešimir LACKOVIĆ
REZULTATI MEMORIJALA

MINI RUKOMET: Osijek - Feniks 13:14

dječaci B: Osijek - Osijek II 26:30

dječaci A: Osijek - Požega 11:2, Feniks - Đakovo 12:8, Požega - Feniks 4:13, Osijek - Đakovo 7:8.

MLAĐI KADETI: Osijek - Požega 14:10, Đakovo - Osijek 8:13, Požega - Đakovo 5:13.

kadeti: Feniks - Đakovo 7:11, Osijek - Feniks 16:10, Osijek - Đakovo 18:5.

seniori: Osijek - Đakovo 26:24

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike