Sport
USPJEŠNI SLAVONCI

Matej Dodig s U-12 vrstom prvak Europe, Blažević viceprvak
Objavljeno 16. kolovoza, 2017.

Momčadi do 12 i 16 godina osvjetlale su obraz hrvatskog tenisa na europskim momčadskim završnicama, Nations Challenge, koje su se igrale u Francuskoj. Tenisači do 12 godina drugu godinu uzastopce najbolja su momčad u Europi, dok su njihove starije kolege (U-16) postali viceprvaci Starog kontinenta. U oba uspjeha svoj su obol dali Slavonci...

Tenisači do 12 godina, Patrik Jurina, Dino Prižmić i Osječanin Matej Dodig u francuskom Biotu obranili su naslov prvaka nakon što su u finalnom susretu svladali Češku s 2:1. Izbornik Darko Klaić protiv Čeha je prvo na teren poslao Jurinu koji je izgubio od Vojtech Petra sa 6:1, 0:6, 6:2, no rezultat je poravnao Dino Prižmić svladavši Jakuba Mensika (6:1, 6:0). U odlučujućem susretu hrvatski je par nadvisio češku kombinaciju za ukupnih 2:1 i obranu europskog trona.

Tenisač Olimpije s osječkog Zelenog polja Matej Dodig stalni je član hrvatske U-12 reprezentacije, a među starijima je također jedan Slavonac - izbornik Igor Blažević iz Đakova. Blažević je u francuskom gradiću Le Touquei vodio Admira Kalendera, Duju Ajdukovića i Roka Horvata do drugog mjesta u Europi. Nakon uspješnih kvalifikacija u rumunjskom Temišvaru Blažević je otputovao na završnici u Francusku gdje su Kalender i ekipa svladali Ruse i Talijane, ali u finalu nisu mogli protiv Čeha. Izgubili su s 3:0, no rezultat je uvjerljiviji od onoga što se događalo na terenu. Naime, dva su meča završila nakon neizvjesna tri set, a u oba su više sreće imali Česi. I. Li.

Možda ste propustili...

SUPERSPORT PRVA NOGOMETNA LIGA

Bez pobjednika u Vukovaru i Vinkovcima

POBJEDNICI MADRIDA DOBIT ĆE GOTOVO MILIJUN EURA

Donna u 1. kolu čeka kvalifikanticu

Najčitanije iz rubrike