Sport
SPORTSKE IGRE MLADIH

Koričić i Harc zlatni u tenisu
Objavljeno 11. kolovoza, 2017.

Na terenu s umjetnom travom u Splitu odigrana je državna završnica Sportskih igara mladih u malom nogometu za godište 2006. i mlađi. Sudjelovali su i predstavnici iz Slavonije. U skupini A igrali su No Limit (Virovitica), Marsonia 1 (Slavonski Brod), MNK Pletionica Ivković (Split), grupu B činili su HNK Vukovar 1991, Diklo (Zadar) i NK Slavonija (Požega), a grupu C NK Dubrava (Zagreb), Maestral (Sisak), NK Uljanik (Pula) i NK Mladost (Petrinja).

U polufinale su se plasirale pobjednici skupina i najboljea drugoplasirana momčad. U prvom polufinalu sastali su se NK Marsonia i iz Slavonskog Broda i NK Dubrava Zagreb. Pobijedila je NK Marsonia i s minimalnih 1:0 i plasirala se u finale turnira. U drugom polufinalu Mladost iz Petrinje pobijedila je HNK Vukovar 1991 s 2:0.

U susretu za treće mjesto Dubrava Zagreb svladala je Vukovar 1991 s 4:0. U velikom finalu između Mladosti i Marsonije Petrinjci su već nakon 13 minuta vodili sa 4:0. U nastavku Brođani su pokušali u više navrata zabiti pogodak, no na kraju je ostalo 4:0 iz prvog susreta. Osvajanjem prvog mjesta Petrinjci su izborili plasman na međunarodnu završnicukoja će se od 17. do 22. kolovoza također igrati u Splitu.

U Slavoniju je stigla medalja i s teniskih terena. Na terenima TK Split odigrana je državna završnica za 2002. godište i mlađe. U konkurenciji djevojčica nastupilo je sedam natjecateljica. U skupini A igrale su: Liva Habdija Šumak (Zagreb), Nina Lusavec (Vinkovci) i Sandra Ćelebić (Pula), a u skupini B Lena Ostojić (Slavonski Brod), Martina Stipanac (Sisak), Lucija Koričić (Osijek) i Nika Drežnjak (Požega).

U grupi A prvo mjesto osvojila je Liva Habdija Šumak (Zagreb), a u B grupi Lucija Koričić (Osijek), te su odigrale susret za prvo mjesto gdje je Lucija Koričić iz Osijeka pobijedila sa 6:3, te osvojila prvo mjesto. Susret za treće mjesto nije se igrao pa su bronce podijeljene Leni Ostojić iz Slavonskog Broda i Sandri Ćelebić iz Pulee.

U muškoj kategoriji imali u finalu su igrali Lovro Harc (Osijek ) i Ivan Barlović (Sisak). Harc je pobijedio sa 6:0, 6:0 i osvojio prvo mjesto. Dvoje prvoplasiranih također će igrati na međunarodnoj završnici.

Mario KOKAJ
Najčitanije iz rubrike