Sport
IVAN ZGRABLIĆ

Poraz od Marsonije svima nam je dobro upozorenje
Objavljeno 11. kolovoza, 2017.
Uoči Rudeša Cibalia poražena u prijateljskom susretu od brodskog trećeligaša

Uoči nedjeljnog gostovanja Rudeša u sklopu petog prvenstvenog kola nogometaši Cibalije odigrali su prijateljsku utakmicu s trećeligašem iz Slavonskog Broda Marsonijom. Poraz koji su doživjeli Vinkovčani od 2:1 nikako ne veseli niti podiže optimizam i atmosferu uoči nadolazećeg susreta s Rudešom u Vinkovcima. Štoviše, jedini pogodak za Cibaliju postigao je igrač iz posljednjeg reda Ivan Zgrablić.

“Bili smo klapa”

Bez obzira na to što je riječ o prijateljskom susretu, čini se da su poraz od Marsonije u Cibaliji shvatili ozbiljno.

- Svaki poraz pogodi i izazove određenu brigu, a posebno kada se dogodi od niželigaške momčadi. Činjenica je da nismo bili na razini na kojoj bi trebao biti prvoligaš u ovakvim susretima. Možda je i dobro što se poraz dogodio uoči dolaska Rudeša. Možda je ovo upozorenje da se protiv svakoga mora ići maksimalno, ako želiš uspjeh. Vjerujem da su svi igrači koji su igrali shvatili poruku ovog poraza - rekao je Zgrablić.

Prošlosezonska momčad Cibalije gotovo se raspala. Tek nekolicina je ostala, a od obećanih pojačanja još nema ništa. Cibalia je na rubu da već na startu prvenstva bude označena kao najozbiljniji kandidat, ako to već nije, za ispadanje iz lige.

- Teško mi je uopće o tome razgovarati. Imali smo klapu, imali smo momčad koja je, baš zahvaljujući tome što smo bili klapa, ostala u ligi, a sada toga više nema. Ostalo su samo nas trojica, a zamjene za one koji su otišli još nisu došle. Obećanja postoje da će doći trojica igrača koji bi trebali biti pojačanje, ali i kada dođu pitanje je kada će se i kako uklopiti. A vremena baš i nemamo.

U atmosferi u kojoj se trenutačno nalazi Cibalia svakako nije ugodno. Igrači odlaze, od momčadi koja je ostvarila na kraju uspjeh ostavši u ligiu, jako je malo igrača ostalo.

Ispunjena obećanja

Jedan od tih preostalih je Ivan Zgrablić. Vjerojatno je i bivši kapetan Cibalije razmišljao o odlasku u neku drugu nogometnu sredinu?

- Iskreno, razmišljao sam, a imao sam i konkretnih ponuda samo sam, s obzirom na važeći ugovor, trebao ići na arbitražu. Razgovarao sam s predsjednikom i on mi je obećao, a potom i ispunio, isplatu zaostalih plaća i što se toga tiče više nema problema, financije su očigledno stabilizirane, ali smo jako tanki u igračkom kadru. Ostat ću još ovu godinu odraditi ugovor do kraja. Petu godinu sam ovdje i stalno se ponavlja jedna te ista priča. Kažu bit će bolje, a ja to bolje još nisam dočekao.

U nedjelju u Vinkovce stiže trenutačno osmoplasirana momčad lige i novak u prvoligaškoj konkurenciji Rudeš, koji je osvojio do sada dva boda, pa je ovo prilika za momčad Cibalije da osvoji prve bodove. Pobjeda je imperativ?

- Pobjeda je sigurno imperativ. Gledao sam Rudeš i mogu reći da je to dobra momčad, ali mislim da dijelim mišljenje svih igrača. Pokušat ćemo se stisnuti i dati sve od sebe, baciti se na glavu samo da ostvarimo pobjedu. Pobjeda bi nam donijela, uvjeren sam u to, dodatni zamah za nastavak sezone, a uvjeren sam da bi i samopouzdanje naraslo - zaključio je stoper Cibalije.

Antun GRGIĆ

Ivan Zgrablić

stoper Cibalije

Petu godinu sam ovdje i stalno se ponavlja jedna te ista priča. Kažu bit će bolje, a ja to bolje još nisam dočekao.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike