Sport
EGZODUS U TIJEKU

I Petar Mišić napušta Cibaliju
Objavljeno 25. srpnja, 2017.

Mladen Bartolović kemija, smišlja, pokušava biti profesor Baltazar, ali njegovoj momčadi ne ide, pa ne ide... Iza hrvatskih nogometnih prvoligaša dva su prvenstvena kola, a Vinkovčani su zakucani za dno tablice s nula bodova i gol razlikom 1:7. U Zaprešiću su stradali protiv Intera, potom očekivano izgubili na Maksimiru od Dinama. Sve slabosti Cibalije došle su na vidjelo upravo protiv Dinama, anemična i bezidejna igra, malo prekršaja, nemoć... Mislili su se Vinkovčani valjda nadigravati s Dinamom, a time su samo izvršili samoubojstvo. Treneru Bartoloviću nije lako, vinkovački uvjeti daleko su od prvoligaških, ali opet ne razumije što se dogodilo na Maksimiru. Dogovor u svlačionici je bio jedan, a na travnjaku su igrači odradili nešto sasvim drugo.

- Kao sportaš na svakoj utakmici očekujem nešto, pa tako i u ovoj s Dinamom. Donekle smo dobro otvorili, čak i stvorili dobru priliku za gol, ali nismo znali reagirati na pravi način. Vjerojatno osokoljeni time igrači su se previsoko digli, mislim prema golu Dinama, a tako se nismo dogovorili, pa je ostalo previše slobodnog prostora u sredini što su kvalitetni Dinamovci znali iskoristiti. Nedostajalo nam je u ovoj utakmici i agresivnosti, pa onda, kada se sve zbroji, ovih 0:4 nikako ne čudi, pričao je Bartolović.

A da od goreg uvijek može biti gore pokazalo se na Maksimiru. Uz sve probleme, Cibalia je ostala bez dva igrača. Prvo je travnjak zbog ozljede morao napustiti vratar Šubarić, potom i Tomašević. Pitanje je hoće li obojica biti spremna za nedjelju i Hajduk. Protiv Dinama na popisu igrača nije bilo Vitaića, dok Crnčević već duže vrijeme nije u kadru.

- U ponedjeljak su obojica bila na treningu i odradili ga dobro. Vitaić se vratio treninzima i u konkurenciji je za utakmicu s Hajdukom, imao je nekih problema, ali vjerujem kako je sada sve u redu, dok je kod Crnčeviča i dalje problem ozljeda, koju već jako dugo vuče. Bio je na pregledu u Zagrebu i trebao bi na operaciju. Vjerojatno će zatražiti još koje mišljenje, jer mu je operacija posljednja opcija.

Inter i Dinamo su arhivirani i Vinkovčani se okreću nedjelji i dolasku Hajduka. Trener Bartolović vrlo dobro poznaje igru svojeg bivšeg kluba i zna da gosti dolaze po bodove, pa kroz pripreme pokušava dignuti momčad na najviši mogući nivo. Samo Cibalia u najboljem izdanju može do pozitivnog rezultata u srazu sa Splićanima.

- Pripreme za Hajduk teku uobičajenim ritmom. Gledali smo utakmicu protiv Intera i vidjeli dva Hajduka, jedan u u prvom i sasvim druga momčad u drugom poluvremenu. Hajduk je u ovu sezonu ušao s velikim očekivanjima, pa će naša utakmica za njih biti od velikog značaja. I nama je ova utakmica jako bitna, maksimalno ćemo se pripremiti kako bi odigrali bolje nego u prva dva ovosezonska susreta, zaključio je trener nogometaša Cibalije Mladen Bartolović.

Iako smo na kraju pokušali otvoriti temu Petar Mišić, Bartolović je ostao zakopčan. No, egzodus Cibalijinih igrača se nastavlja, a onaj koji je sljedeći na redu za odlazak upravo je P. Mišić. U ponedjeljak, na svoj 23. rođendan, nije se pojavio na treningu, navodno je otišao na dogovor s jednim inozemnim klubom. O kojem klubu i kojoj državi je riječ nitko nije htio ni riječi pisnuti... No, navodno je sasvim izvjesno kako će Petar napustiti Vinkovce.

Čuljak novi adut

Iz Cibalije se uglavnom odlazi, ali eto ima onih i koji dolaze. Lukas Čuljak, 21-godišnji branič, na svom je Instragam profilu potvrdio kako je našao novi klub.

- Sretan zbog novog izazova u karijeri i početka u Hrvatskoj, napisao je Čuljak koji je bez kluba od srpnja prošle godine kada je napustio Aberdeen. Čuljak je karijeri započeo u Reutlingenu, a nakon toga igrao za još četiri kluba njemačka kluba. Stuttgart, Karlsruhe i velikane Bayern i Borussiju Dortmund. U Škotsku je otišao u veljači 2015. Početkom ove godine bio je na probi u Vojvodini, ali nije potpisao ugovor.

Najčitanije iz rubrike