Sport
FANTASTIČNI VIROVITIČANIN

Marino Bloudek prvak Europe na 800 metara
Objavljeno 23. srpnja, 2017.

Virovitica ima juniorskog prvaka Europe u atletici! Zlato je osvojio sjajni Marino Bloudek koji je u finalu Europskog prvenstva u talijanskom Grossetu bio neuhvatljiv za konkurenciju i osvojio zlatnu medalju u utrci na 800 metara. Odlični Virovitičanin istrčao je utrku za 1.48.70 minuta, što je bilo dovoljno za najvišu stepenicu pobjedničkog postolja. Bloudek je nakon 250 metara izbio na vrh kolone i tu ostao do kraja. Na prvih 400 metara imao je prolaz 56.77 sekundi, u drugom krugu još je ubrzao (52,93 sekundi) i prvi prošao ciljem. Drugi je bio Britanac Markhim Lonsdale (1:48,82), a treći Irac John Fitzsimons (1:49,15).

Ovo je samo nastavak nevjerojatne priče virovitičkog atletičara. Prije dvije godine osvojio je zlatnu medalju na EYOF-u u Tbilisiju (OI za mlade), a prije samo nekoliko godina u svom je kraju bio poznat kao perspektivan - nogometaš. Iako je dobijao pozive iz Arsenalove i Dinamove nogometne škole, nakon jedne teže ozljede odlučio je napustiti nogometne terene i prešao u atletiku. Izbor je bio pravi, Bloudek osvaja medalje i popravlja svoja vremena na 800 metara, a kruna je naslov europskog juniorskog prvaka. Inače, Hrvatska nikad nije imala osamstometraša u finalu nekog europskog ili svjetskog prvenstva od osamostaljenja. Bloudek je prvi i odmah zlatni.

Marino se europskim juniorskim zlatom upisao u povijest virovitičkog sporta.

U nedjelju je Hrvatska imala i predstavnika u finalu 400 metara prepone, nastupio je Hrvoje Čukman i osvojio peto mjesto s osobnim rekordom 50,92, što je njegov najbolji plasman na velikim natjecanjima. Zlato je osvojio Francuz Wilfried Happio (49.93), srebro Talijan Alessandro Sibilio (50.34), a broncu Španjolac David Jose Pineda (50.41). I. Li.

Najčitanije iz rubrike