Sport
POČINJE STRELJAČKA EUROSMOTRA

Slavonsko-baranjska osmorka u Bakuu
Objavljeno 22. srpnja, 2017.

Najbolji strijelci kreću u borbu za europski primat. Azerbajdžan je je od 22. srpnja do 3. kolovoza domaćin EP-a na 25m, 50m, 300m i letećim metama, a u Bakuu će se održati i kvalifikacijski turnir za odlazak na Olimpijske igre mladih slijedeće godine.

Među elitom Starog kontinenta Hrvatska će imati ukupno 23 predstavnika na vatrenoj liniji, a u izabranoj vrsti je i sedam slavonsko-baranjskih strijelca te jedna članica Stručnog stožera.

Šest reprezentativaca dolazi iz GSD-a Osijek 1784. U seniorskoj konkurenciji okušat će se Uroš Kačavenda (50 m pištolj) i Josip Kuna (puška 300 ležeći). Kačavenda ide u akciju već prvog natjecateljskog dana (subota), kao i juniori u istoj disciplini, u čijem su sastavu Leon Luka Ćelić i Borna Butković. Osječki dvojac, zajedno s Antom Krištom (Dalmacijacement, Solin) u krugu su kandidata za visok plasman u ekipnoj konkurenciji, a nije isključen ni dobar pojedinačni doseg nekoga iz ovog mladog terceta. Ćelić će nastupiti i na upola kraćoj disciplini, a društvo će mu na 25 metara praviti klupski kolega Filip Zadravec. Okruženje u Bakuu upoznat će i Marijana Matea Štrbac, koja će u disciplini zračni pištolj tražiti vizu za OI mladih, koje su za godinu dana u Buenos Airesu.

Naravno, o najboljim hrvatskim pištoljaši(ca)ma brinut će se i trenerica Mirela Soko Ćelić.

Posljednji iz naše regije putnik za Azerbajdžan je baranjski puškaš Denis Tomašević. Član belomanastirskog Marsa pucat će u dvije juniorske discipline, 3x40 trostav i 60 m ležeći. Prije nešto manje od mjesec dana je zajedno s Bornom Petanjekom i Andrijom Mikuljanom osvojio svjetsko ekipno srebro u trostavu, stoga ni europostolje nije isključeno.

Osim navedenih, u hrvatskoj su reprezentaciji još seniori: Snježana Pejčić, Sandra Pavlić, Marta Zeljković, Petar Gorša, Bojan Đurković, Marin Čerina (svi puška trostav i 60 ležeći), Vlatka Pervan (pištolj 25 m), Željko Posavec (pištolj 50 m), Josip Glasnović, Giovanni Cernogoraz, Marko Germin (trap) te juniorke Danijela Vukadin, Amadea Urbas (trostav i 60l). N. Benčina

Možda ste propustili...

DESCHAMPS IMA ŠIROK IZBOR ZA ZAMJENU

Kingsley Coman ni sam ne vjeruje u oporavak

FESTIVAL PLIVANJA U ZAGREBU

Josić kući donijela komplet medalja

EUROPSKO BOKSAČKO PRVENSTVO

Slavonci će u Beogradu imati podršku

Najčitanije iz rubrike