Sport
KK VRIJEDNOSNICE OSIJEK

“Brokeri” se prvo pojačali u Upravi, pa će i u momčadi
Objavljeno 20. srpnja, 2017.

U tijeku je “redizajn” osječkog košarkaškog premijerligaša. Vrijednosnice Osijek tijekom ljetne stanke slažu igračku križaljku za novu sezonu, ali i osnažuju klupsku logistiku koja je dobila značajno pojačanje. Riječ je o Ivanu Mustapiću, poslovnom čovjeku iz Zagreba, bivšem hrvatskom atletskom olimpijcu koji je i tijekom prošle sezone bio “pri ruci” klubu. Njegov sin Jakov bio je donedavno važan član igračkog kadra koji je na temelju sjajne sezone među “brokerima” dobio i reprezentativnu pozivnicu, te je realizirao i kvalitetan inozemni angažman u Poljskoj. Tako je Mustapić mlađi otišao, a senior i službeno postao član uprave Vrijednosnice Osijek. Transferom je zadovoljan i čelni čovjek kluba i glavnoga sponzora (uz Grad Osijek) Alexander Hrkač, naglasivši da “s obzirom na bogato životno, poslovno i sportsko iskustvo očekujemo da će Ivan Mustapić pomoći u kreiranju sportske i razvojne politike kluba, kao u marketingu i logistici”.

Osim što se na sjednici Upravnog odbora zaželjela dobrodošlica Mustapiću, bilo je govora i o prošloj sezoni koja je ocijenjena uspješnom. Ništa čudno, jer osvojeno je sedmo mjesto, igralo se četvrtfinale doigravanja, a tri mlađe kategorije bile su na poluzavršnici ili završnici državnih smotri.

No, od starih se zasluga ne živi, stoga treba poduzeti nužne predradnje kako bi nastupajuća sezona također bila na zavidnoj razini. Temeljac je kvalitetan igrački kadar, a obrisi novih akvizicija polako se pojavljuju na vidiku.

- Planiramo realizirati opciju od prošlog ljeta, kada smo doveli jednog američkog i australskog igrača. Prvi igra na poziciji “dvojke”, drugi je “četvorka”, a oni bi trebali preuzeti uloge koje su prošle sezone uspješno odradili Mustapić i Robinson - kaže sportski direktor Renato Martinko.

Do sada je realiziran jedan transfer (Sinjanin Josip Boban), a izvjesno je da će biti još novih lica s domaćeg tržišta.

- Kadar slažemo u dogovoru s našim trenerom Krstićem, a plan je osnažiti visoku liniju s još jednom “četvorkom”, te pronaći adekvatno nisko krilo. Pregovaramo, razgovaramo, vjerujem da ćemo ubrzo imati i konkretna imena - kaže Martinko, koji potvrđuje da su i tijeku i pregovori s Nikolom Turalijom oko novog ugovora.

Do okupljanja i prozivke ima još dosta vremena, trener Vladimir Krstić trebao bi do 16. kolovoza znati s čime kreće u novu sezonu.

Nino BENČINA

Renato Martinko

sportski direktor

Kadar slažemo u dogovoru s našim trenerom Krstićem, a plan je osnažiti visoku liniju s još jednom “četvorkom”, te pronaći adekvatno nisko krilo

Možda ste propustili...

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

SUPERSPORT PRVA NOGOMETNA LIGA

Bez pobjednika u Vukovaru i Vinkovcima

IZBOR NAJBOLJIH SPORTAŠA ĐAKOVA ZA 2023. GODINU

Ispred svih su Ivana i Andrej

Najčitanije iz rubrike