Sport
HAJDUKOVCI IMAJU MOTIV VIŠE

Prolaz kao nagrada za sve koji su gasili požar oko Splita
Objavljeno 18. srpnja, 2017.

Iako se Hajduk sprema za europsku utakmicu, momčad s Poljuda nije glavna priča u Splitu. Pred vatrenom buktinjom i Hajduk je pao u drugi plan. Tema broj jedan u Splitu i cijeloj Dalmaciji jesu požari koji su zaprijetili i samom Dioklecijanovu gradu. A pomoć vatrogascima i vojsci u obrani od vatrene buktinje pružili su i navijači Hajduka, Torcida se naime odmah stavila na raspolaganje gradu. Čak su i neki igrači (Fran Tudor, Josip Juranović, Toma Bašić, Zvonimir Milić...), izišli na splitske ulice pomagati vatrogascima i drugim građanima u borbi s vatrom.

Nakon teške noći u utorak su igrači Hajduka krenuli prema Sofiji gdje u četvrtak navečer na stadionu Geori Asparuhov igraju uzvratnu utakmicu 2. pretkola Europske lige protiv Levskog. Hajduk brani prednost od 1:0, a nitko na Poljudu ne bježi od toga da Splićane čeka teška prepreka u Bugarskoj. No, u redovima Hajduka mnogo je optimizma koji se temelji na dva odlična rezultata na startu sezone. U prvom susretu 2. pretkola EL-a, u Dugoopolju su pobijedili Levski s 1:0, a potom su na startu Prve HNL u Maksimiru svladali Lokomotivu (3:1).

Uzvratni europski sraz igrat će pred praznim tribinama, jer je domaćin kažnjen zbog nesportskog ponašanja navijača u minuloj sezoni. No, Hajduku to nije ništa novo, jer su zbog svoje Torcide već igrali pred praznim tribinama.

- Kao prvo želim zahvaliti u ime igrača i kluba, vatrogascima, volonterimama, Torcidi i svima onima koji su napravili sve da bi obuzdali vatru i ove nevjerojatne požare. Svi oni zajedno uspjeli su obraniti naš Split. Od srca im zahvaljujem - pričao je Carrillo uoči odlaska u Bugarsku.

Igrači Haduka zbog izvaredne situacije u gradu imali su problema u ponedjeljak na putu do trening-baze u Dugopolju. Zapeli su u prometnoj gužvi i svjedočili strci koja se događa oko njih.

- Ovo sve zajedno jako je loša situacija za momčad, ali nadam se da će nas to dodatno motivirati. Ponavljam, svim ljudima koji su radili na gašenju požara odužit ćemo se tako što ćemo proći u sljedeće pretkolo Europske lige - obećava trener Hajduka Joan Carrillo. I. Li./T. B.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike