Sport
MOK MURSA-OSIJEK

Nove akvizicije iz domaćeg okruženja
Objavljeno 19. srpnja, 2017.

Odbojkaši Murse-Osijek na zasluženom su odmoru, a neki od njih tijekom ljeta formu održavaju na vrućem osječkom i morskom pijesku. Tako će biti do 7. kolovoza, za kada je trener Davor Meringer odredio prvo okupljanje uoči početka priprema za novu sezonu. Ova prethodna nije bila loša, mogla je biti i malo bolja, ali polufinale doigravanja i Kupa Hrvatske standardi su na koje nas je Mursa-Osijek već naviknula.

Svoju prvu godinu na klupi odradio je i Meringer, koji nije nezadovoljan onim što je njegova momčad prikazivala na parketu.

- Prvi dio sezone igrali smo bolje, držali smo i treću poziciju, koju smo na kraju ipak prepustili Rijeci. Završili smo četvrti, igrali dva polufinala, a sve to na kraju je ipak u realnim okvirima - kaže trener osječkih odbojkaša, koji će u predstojećem ciklusu ipak pokušati doći do bar minimalnog rezultatskog iskoraka.

Njega će tražiti momčad koja neće doživjeti neke velike promjene, bar zasada, okosnica igračkog kadra ostat će gotovo nepromijenjena. Od onih koji su zaključili posljednju sezonu za nastup više neće konkurirati samo iskusni Nenad Kolarić, a Meringeru će se na raspolaganje staviti najmanje tri nova igrača.

Iz gradskog drugoligaša Željezničara stižu pucač Ivan Matoković i libero Luka Kraljević, a nakon jednogodišnje stanke prvoligaškoj se odbojci vraća i primač Josip Vojak.

- Igračka smo osvježenja potražili u najbližem okruženju, tercet je već trenirao s nama, slijedi još samo konačni dogovor i, vjerujem, službena potvrda. Nije od jučer želja da se pojačamo jednim iskusnim tehničarem, ta mogućnost i dalje je aktivna, ali nećemo žuriti, treba uklopiti sve opcije, naravno, najvažnije one financijske - kaže predsjednik Ivan Trusić.

Uz novopridošli tercet, kako sada stvari stoje, dres Murse-Osijek trebali bi nositi: Jurica Šućur, Marko Marošević (tehničari), Marko Kepčija (dijagonala), Marko Oršolić, Josip Ilić, Stanko Stanković (primači), Kristijan Šućur, Domagoj Jurič i Mateo Brandić (srednji blokeri).

- Želja za dovođenjem iskusnog dizača ostaje, ali jako je važno da smo riješili pitanje libera. Prošle sezone nismo imali standardnog i pouzdanog igrača na toj poziciji, što se pokazalo hendikepom u utakmicama protiv najjačih hrvatskih momčadi. Seniorskom ćemo pogonu priključiti i neke naše talentirane igrače iz mlađih kategorija, tako se u trenažni proces polako trebaju uvoditi Đuro Mijić, Lovro Vranješ, Petar Majer i Karlo Jakovac. Prva momčad je samo vrh klupske piramide, želja je osnažiti i ustrojiti rad s mlađim uzrastima - najavljuje buduće akcije trener Murse-Osijek Davor Meringer.

Nino BENČINA
Najčitanije iz rubrike