Sport
KRAJ SURADNJE

Špehar se razišao s
klubom iz Požege
Objavljeno 18. srpnja, 2017.
Osječki trener i Požežani krenuli su svatko svojim putem jer im ambicije nisu bile iste

Robert Špehar nije dovršio posao u Slavoniji zbog kojeg su ga prošloga ljeta čelnici toga nogometnog trećeligaša iz Požege doveli! Odradio je pola od ukupno dvije dogovorene godine, ali bi se moglo reći da je ostvario više od 50 posto zamišljenog posla.

Pospješio je, odnosno profesionalizirao rad, podignuo je i selektirao momčad koja je pak načinila rezultatski iskorak plasiravši se na trećeligaškom “istoku” znatno bolje nego prethodnih sezona i konačno osvojivši županijski kup zbog čega bi netko od hrvatskih prvoligaša ovoga rujna mogao doći u srce Zlatne doline. No, osječki stručnjak neće dočekati ni jednog prvoligaša u Požegi, jer je ovoga tjedna raskinuo ugovor sa Slavonijom.

Ništa od iskoraka

U Požegi se razmišljalo o natjecateljskom iskoraku, zbog čega je prva Špeharova sezona trebala biti priprema za nadolazeću u kojoj bi se pokušalo izboriti drugoligaški državni status. Za što bi, osim uratka na travnjaku, trebalo ispuniti i kriterije licenciranja za taj, praktički, profesionalni razred, a što u Požegi nije išlo očekivanom, odnosno planiranom i željenom dinamikom. Objekt, naime, iziskuje znatne rekonstrukcijske zahtjeve koji se teško mogu realizirati u predstojećoj godini koja će stoga ponovno biti prijelazna i pripremna...

- Ambicije i mogućnosti Požežana s mojima nisu bile sukladne i stoga smo se razišli na pola dogovorene suradnje - objašnjava Špehar, koji je raskinuo suradnju sa Slavonijom, ali ne i dobre odnose s ljudima iz kluba i grada.

Otvorena vrata

Vrata su mi, međutim, u tome gradu i klubu ostala otvorena, pa stoga nije nemoguće da nam se u dogledno vrijeme putovi ponovno susretnu. Bilo bi mi iznimno drago da se to dogodi jer sam ponio lijepe uspomene dodatno se stručno izgrađujući tako da mogu reći da mi je Slavonija bila nadogradnja u mojoj trenerskoj karijeri. Imao sam doista odličan odnos sa svim požeškim faktorima, a posebice sam bio prihvaćen u svlačionici od igrača, kao i od čelnika kluba od kojih bih posebice istaknuo predsjednika Krunoslava Prpića. On je, kao i ja, zadovoljan ostvarenim te bi uz dva do tri ovoljetna pojačanja napad na prva mjesta bio u sferi realnih mogućnosti, ali što će drugi sada činiti. Želim im puno uspjeha u tome, kao i u ostvarivanju ambicija koje bi rezultirale ishođenjem licencije za natjecanje u drugom državnom razredu. Osobno sam spreman za nove izazove i prihvatit ću se svakoga ozbiljnoga posla - pričao je Špehar kojeg se sada svakodnevno može vidjeti u Osijeku gdje održava fizičku spremu trčanjem, niže kilometre u društvu svog vučjaka Arisa.

Dražen LEKŠAN

Robert Špehar

osječki nogometni trener

Osobno sam spreman za nove izazove i prihvatit ću se svakoga ozbiljnoga posla

Možda ste propustili...

POBJEDNICI MADRIDA DOBIT ĆE GOTOVO MILIJUN EURA

Donna u 1. kolu čeka kvalifikanticu

U RIJECI KREĆE FINALNA SERIJA ZA PROBOJ U KOŠARKAŠKU ELITU

Kvarner prvi nositelji, ali Brokeri su ga ove sezone već pobijedili usred Rijeke

Najčitanije iz rubrike