Sport
DVIJE HRVATSKE MEDALJE U LONDONU

Talić uzeo srebro, Katanušić treći u disku
Objavljeno 17. srpnja, 2017.

Hrvatski atletičari osvojili su dvije medalje trećeg dana 8. IPC Svjetskog atletskog prvenstva za osobe s invaliditetom u Londonu. U skoku u dalj za osobe s intelektualnim teškoćama Zoran Talić okitio se srebrom, dok je Ivan Katanušić izborio broncu u bacanju diska u kategoriji potkoljeničnih amputiraca.

Zoran Talić preskočio je 7,32 metra, što je i novi europski rekord, a samo 5 cm nedostajalo mu je do naslova koji je uzeo Malezijac Romly Abdul Latif, dok je bronca pripala Ukrajincu Dmytru Prudinkovu (7,12).

- Nažalost, opet mi je pripalo srebro, jer nekada tih pet centimetara izgleda toliko daleko do zlata, u čemu me je spriječila ozljeda koljena skočne noge. Imao sam daljinu u nogama, ali nažalost ozljeda je učinila svoje. Ostaje mi samo da se dobro odmorim i saniram ozljedu i vjerujem da će konačno i zlato biti moje - izjavio je svjetski doprvak Talić.

Ivan Katanušić za broncu je bacio osobni rekord od 57,33 m, svjetski prvak postao je Amerikanac Jeremy Campbell (63,66), ispred sunarodnjaka Davida Blaira (62,47) kojemu je pripalo srebro.

- Za mene je ova bronca zlatnog sjaja. Naime, nakon loma noge u Riju te operacije slijepog crijeva u prosincu prošle godine, doista je bilo teško mentalno vratiti se na bacalište. No, zahvaljujući Queen Elizabeth Olympic Parku, gdje su održane atletske priredbe tijekom Olimpijskih i Paraolimpijskih igara, i mome treneru Rolandu Vargi u tome sam uspio. Moram spomenuti i nesebičnu podršku moje djevojke i obitelji, bez koje ne bi bilo ovakvog, za mene veličanstvenog uspjeha. Vjerujem da je to samo početak u lovu na svjetske, europske i paraolimpijske medalje - poručio Katanušić.

U ovoj disciplini nastupio je i Josip Slivar, kojemu je popustila proteza te je s 45,69 m zauzeo deseto mjesto. U bacanju kugle za osobe s mišićnom distrofijom Deni Černi zauzeo je sedmo mjesto hicem od 8,86 m. Hina

Možda ste propustili...

ODBOJKAŠI S DRAVE IGRAT ĆE ZA NASLOV PRVAKA DRŽAVE

Mursaši dobili majstoricu u Kašteli za reprizu lanjskog finala

MEĐUŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA OSIJEK-VINKOVCI

Vodeći trojac traži bodove na gostujućim terenima

Najčitanije iz rubrike