Sport
KOŠARKAŠI HRVATSKE U KINI

Četiri treninga do prve provjere
Objavljeno 16. srpnja, 2017.

Iz Zagreba, preko Dohe i Hong Konga, hrvatska košarkaška reprezentacija stigla je do Kine, odnosno Shenzena. Tamo je od 19. do 23. srpnja čeka nastup na Kupu Borislava Stankovića, gdje će odigrati četiri utakmice. Osim domaćina, protivnici su Njemačka i Egipat, a protiv jednog od njih odigrat će se i druga utakmica, za konačan poredak.

Izbornik Aleksandar Petrović poveo je na ovu akciju 12 igrača, od kojih će se po povratku četvorica priključiti i pripremama za Eurobasket.

- Prije svega, moram pohvaliti ove momke koji su šest dana bili na pripremama u Sv. Martinu. Ono što mi je najviše drago je da su došli sjajno pripremljeni, što je bio prvi preduvjet da u kratkom vremenu uspijemo napraviti dosta toga. Imali smo devet od planiranih deset treninga, jer sam bio iznimno zadovoljan kako su ih odradili pa su na taj način i zaslužili jedno slobodno jutro. Nemamo problema s ozljedama, a po dolasku u Kinu imat ćemo dva dana za adaptaciju, te ćemo odraditi i četiri treninga do prve utakmice s Kinom - kaže izbornik, koji se nada da će i glavni dio selekcije, koja se okuplja 27. srpnja, na prozivku doći dobro pripremljen kao i potencijalni putnici za EP. Što se tiče predstojećih suparnika, Petrović nema puno informacija.

- Kinezi su apsolutna nepoznanica. Znamo samo da će igrati s najjačom reprezentacijom, u kojoj su i NBA igrači, stoga će to biti teška kušnja. Nakon što pogledamo ogled Njemačke i Egipta, znat ćemo s čim raspolažu. U svakom slučaju, neću se previše baviti protivnicima, već me zanima kako će naša selekcija reagirati u ovim utakmicama - očekuje izbornik Hrvatske, za koju će na ovom turniru igrati: Dominik Mavra, Martin Junaković, Jakov Mustapić, Josip Bilinovac, Luka Božić, Domagoj Bošnjak, Ivan Ramljak, Henrik Širko, Tomislav Zubčić, Antonio Vranković, Ivan Buva i Marijan Čakarun.N.B.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike