Učionica
OSNOVANA UDRUGA STUDENATA ODGOJNIH I OBRAZOVNIH ZNANOSTI FUTURI MAGISTRI

Iniciraju i provode projekte i programe za djecu i mlade
Objavljeno 26. lipnja, 2017.

Udruga studenata odgojnih i obrazovnih znanosti Futuri Magistri osnovana je 24. listopada 2016. s ciljem aktivnoga djelovanja za poboljšanje života u zajednici, razvijanja suradnje s brojnim institucijama, stručnjacima iz odgojno-obrazovnih područja i studentima na nacionalnoj i međunarodnoj razini, stručnoga i znanstvenoga napretka članova Udruge te promicanja volontiranja mladih.

Idejna je začetnica izv. prof. dr. sc. Emina Berbić Kolar, prodekanica za razvojno-stručni rad na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta u Osijeku. Prva aktivnost u organizaciji Udruge bila je humanitarna akcija "Božićna zvijezda" koju je visokim pokroviteljstvom podržala i predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović. Humanitarni glazbeno-scenski program zbog velikoga se interesa održao u trima rasprodanim terminima 20. prosinca 2016. u Kazališno-koncertnoj dvorani Ivana Brlić-Mažuranić u Slavonskome Brodu. Udruga se do sada aktivno uključivala u suorganizaciju različitih događanja u zajednici poput rekreativnih aktivnosti građana, državnoga literarnoga natječaja, svečanoga otvorenja dislociranih jedinica Kuće sretnih ciglica i slično. U suradnji s drugim udrugama i brojnim institucijama inicira brojne projekte i programe za djecu i mlade poput zabavnih događanja, humanitarnih studentskih večeri i drugih humanitarnih aktivnosti, sportskih turnira i igara za mlade, edukativnih radionica o zdravoj prehrani s prezentacijom i degustacijom zdravih namirnica za učenike osnovne škole te kulinarskih radionica za studente, zatim radionica izrade prirodne kozmetike s ciljem zaštite i brige o zdravlju, radionica izrade plastelina i rada tehnikom quilling radi poticanja kreativnosti studenata kao budućih učitelja i brojne druge.

U organizaciji Udruge i Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti te u suradnji s Udrugom studenata kroatistike Idiom i Studentskim zborom Sveučilišta u Osijeku i pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović od 27. do 29. travnja 2017. održana je i Međunarodna studentska konferencija "Kreativnost i stvaralaštvo u odgoju i obrazovanju". Cilj konferencije bio je podizanje svijesti o važnosti odgoja i obrazovanja, književnosti i jezika, kulture, stvaralaštva i kreativnoga mišljenja, njihovoj ulozi u ostalim područjima ljudskoga djelovanja te povezivanje studenata i razmjena mišljenja.

(Emina Berbić Kolar)

Partner u velikim projektima

Udruga je partner u projektu "Živimo svoja prava" Volonterskoga centra u Slavonskome Brodu i projektu EDUPOLICY LAB - društveno korisnim učenjem do jednakih obrazovnih mogućnosti Instituta za razvoj obrazovanja. Uz to, prijavljuje i druge projekte i programe vezane uz probleme i potrebe zajednice i društva općenito.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike