Sport
PRIPREMA ZA WIMBLEDON

Osječanka nakon velikog trijumfa ostala bez 2. kola
Objavljeno 20. lipnja, 2017.

Nakon velikog nedjeljnog trijumfa i osvajanja WTA naslova u Nottinghamu, Donna Vekić produžila je za Birmingham gdje nije dugo trajala. Osječka tenisačica poražena je već u 1. kolu od Amerikanke Allison Riske sa 6:2, 7:6 (2). Donna je izgubila, ali nije to veliko iznenađenje i poraz nad kojim treba očajavati. U Nottinghamu se i fizički i emocionalno posve izmorila, da bi u visokom ritmu nastavila i na travi Birmiminghama. Uz to Osječanku nije pomazio ni ždrijeb, nakon teškog tjedna odmah joj je prva suparnica bila 46. tenisačica svijeta Riske, s kojom je doduše imala dobra iskustva. Prije Engleske igrale su dva puta i oba meča dobila je naša tenisačica. No, ovaj put umorna Donna lako je izgubila prvi set, u drugom je igrala mnogo bolje, nije bilo breakova pa je odluka pala u 13. igri. Riske je odjurila na 3:0, potom i 5:1 te lako nakon sat i pol igre završila posao i otišla u 2. kolo.

Završni glanc za Wimbledon na turnirima na travi imaju i Ivo Karlović i Marin Čilić te Ana Konjuh koja je prije All England Cluba otišla na Mallorcu. I uspješno otvorila turnir svladavši u 1. kolu Tunižanku Ons Jabeur sa 7:6 (1), 4:6, 6:3, nakon dva sata igre. Dubrovkinja se kao sedma nositeljica turnira u španjolskoj Mallorci poprilično namučila protiv Tunižanke 106-WTA. Konjuh je hvatala zaostatak u sva tri seta, ali je na kraju našla put do pobjede.

Ivo Karlović nije mogao dalje od 1. kola na travi ATP turnira u njemačkom Halleu gdje je poražen od Rusa Mihaila Južnog sa 6:3, 7:6 (6). Tridesetosmogodišnji Karlović izgubio je "dvoboj veterana" protiv 34-godišnjeg Južnog, koji je iskoristio Karlovićev umor, jer je naš tenisač prije dva dana igrao i izgubio finale Hertogenbosha. Big Ivo je loše ušao u meč i izgubio svoj servis u šestom gemu, a nakon što je spasio set-loptu kod 3:5, u idućem gemu imao je čak četiri break-lopte, ali se Južni izvukao i dobio prvi set. U drugoj dionici presudio je tie-break u kojem je Karlović spasio jednu meč-loptu, ali ne i drugu.

Prvi hrvatski reket Marin Čilić igra u londonskom Queensu i na startu je svladao Amerikanca Johna Isnera s 7:5, 6:3. Čiliću je za pobjedu nad Isnerom, 21. igračem svijeta, trebalo samo malo više od sat vremena igre, a sve zahvaljujući sjajnom servisu na kojem je u cijelom meču izgubio samo šest poena. U sljedećem kolu Čilić kao četvrti nositelj ide na još jednog Amerikanca, 19-godišnjeg Stefana Kozlova. I. Liović

Možda ste propustili...

POBJEDNICI MADRIDA DOBIT ĆE GOTOVO MILIJUN EURA

Donna u 1. kolu čeka kvalifikanticu

IZBOR NAJBOLJIH SPORTAŠA ĐAKOVA ZA 2023. GODINU

Ispred svih su Ivana i Andrej

MEĐUŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA OSIJEK-VINKOVCI

Vodeći trojac traži bodove na gostujućim terenima

Najčitanije iz rubrike