Sport
“FAIR PLAY KUP” LIMAČA

Croatia Đakovo odnijela primat
Objavljeno 19. lipnja, 2017.
Na igralištu u Retfali sudjelovalo 15 momčadi iz slavonskih klubova nogometaša rođenih 2008. godine i mlađih

Pobjedom Croatije Đakovo jučer je u osječkoj Retfali završen “Fair play kup”, koji Nogometna škola mladeži Grafičar Vodovoda već tradicionalno organizira za najmlađe igrače. Treće turnirsko izdanje bilo je u okrnjeno jer je vinkovačka Cibalia u posljednji tren odustala od natjecanja, tako da su cjelodnevnim nadmetanjem na četiri terena prodefilirale 15 momčadi igrača rođenih 2008. godine i mlađih. Domaćin NŠM Grafičar Vodovod nastupio je s dvije momčadi, starijom ('08.) i mlađom ('09.), a uz njih i pobjednika još su sudjelovali: Osijek, Akademija “Krpan&Babić” (Osijek), Slavonija (Požega), Višnjevac, Darda, Borac (Kneževi Vinogradi), Čepin, Valpovka (Valpovo), Elektra (Osijek), Tomislav (Livana), Olimpija (Osijek) i NAŠK (Našice).

Nakon što su sudionici bili svrstani u četiri skupine, po dvije najbolje momčadi razigravale su za konačni plasman. Iako boljim izvođenjem penala, zasluženo je primat odnijela Croatia Đakovo, koja je u finalu svladala Osijek. “Bijelo-plavi” su u igri nadoknadili 1:3, ali su zatim mali Đakovčani bili koncentriraniji pri izvođenju penala i zaslužili pobjednički pokal. Za treće mjesto Akademija “Krpan&Babić” uvjerljivo je porazila stariju momčad “grafičara”, a Slavonija je s minimalnim rezultatom u susretu za peto mjesto pobijedila Višnjevac. Utakmica za sedmo mjesto donijela je sraz baranjskih sastava, pri čemu su dječaci Borca bili uspješniji od Dardinih. Pokale i medalje trima prvoplasiranim sastavima te najboljim pojedincima dodijeli su direktor NK Osijek Igor Galić i voditelj “bijelo-plave” škole Miroslav Žitnjak, a voditelj NŠM-a Grafičar Vodvod Damir Vuica uručio je pokal za fair-play kapetanu Slavonije. Đakovčanin Josip Jukić proglašen je najboljim igračem turnira, Osijekov Andrija Papac najboljim vratarom, a Marko Lehki iz NŠM-a Grafičar Vodovod '08 bio je prvi strijelac sa sedam pogodaka.

Dražen LEKŠAN
Rezultati i redoslijed

Finale: Osijek - Croatia Đakovo 4:5 (3:3); za 3. mjesto: Akademija “Krpan&Babić” - NŠM Grafičar Vodovod '08 6:0; za 5. mjesto: Slavonija - Višnjevac 1:0; za 7. mjesto: Darda - Borac 1:2

Redoslijed: 1. Croatia Đakovo; 2. Osijek; 3. Akademija “Krpan&Babić”; 4. NŠM Grafičar Vodovod '08; 5. Slavonija; 6, Višnjevac; 7. Borac; 8. Darda; od 9. do 15. mjesta: Čepin, Valpovka, Elektra, Tomislav, Olimpija, NAŠK i NŠM Grafičar Vodovod '09.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike