Sport
PRIPREMNI SUSRETI OSIJEKA

Pobijedili prvake Slovenije i Kosova
Objavljeno 18. lipnja, 2017.

Nogometašima Osijeka dobro ide na pripremama u Sloveniji kada su u pitanju prijateljske utakmice. U dva dana bijelo-plavi su zabilježili dvije pobjede protiv momčadi koje su bile prvaci svojih zemalja. Prvo je pred naletom Zekićevih jurišnika pao prvak Slovenije Maribor. Iako su Slovenci poveli, Osijek je u nastavku, zahvaljujući pogocima svog najboljeg strijelca Muzafera Ejupija, u razmaku od samo pet minuta (60. i 65.) preokreno rezultat i na kraju slavio sa 2:1 (0:1). U toj utakmici nije veselio samo rezultat nego i vrlo dobra igra koju je pružio Osijek, poglavito u drugom poluvremenu.

U tom su susretu za Osijek igrali - prvo poluvrijeme: Mikulić, Šimunec, Lukić, Matas, Knežević, Pušić, Petrović, Mudražija, Grgić, Vojnović i Ikić; drugo poluvrijeme: Malenica, Škorić, Barać, Šorša, Barišić, Mioč, Bočkaj, Boban, Lopa, Grezda i Ejupi.

Nakon pobjede nad Mariborčanima, dan poslije, Osijek je uzeo i skalp prvaka Kosova - Trepču '89. Taj je susret bio nešto borbeniji i tvrđi, a Osijek je pobijedio sa 1:0 (0:0) pogotkom ovoljetnog pojačanja Erosa Grezde u 66. minuti. U toj utakmici trener Zoran Zekić na teren je prvo poslao ovu momčad: Mikulić, Matas, Bočkaj, Šimunec, Lukić, Petrović, Lončar, Mudražija, Vojnović, R. Mišković (Perošević) i Grgić, a drugo poluvrijeme su počeli: Malenica, Škorić, Barać, Šorša, Barišić, Mioč, Knežević, Grezda, Lopa, Boban i Ejupi.

Do kraja priprema na Pohorju Osijek će odigrati još dva susreta. U srijedu, 21. lipnja, suparnik će mu biti Dinamo iz Bukurešta, a dva dana poslije (23. lipnja) odmjerit će snage protiv slovenskog prvoligaša Domžala. Zanimljivo je kako obje te momčadi igraju u kvalifikacijama Europske lige. Domžale će, kao i Osijek, krenuti od 1. pretkola, a Dinamo Bukurešt u natjecanje se uključuje u 3. pretkolu. D.Keler

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike