Svijet
PROBLEMI U SRBIJI

Protiv premijerke je i dio Vučićeve stranke
Objavljeno 18. lipnja, 2017.

Srpska napredna stranka i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić imaju problem u osiguranju većine u parlamentu kada je riječ o izglasavanju Ane Brnabić za premijerku, pišu beogradski mediji.

Zbog toga će biti odgođena sjednica Skupštine Srbije na kojoj bi Brnabić trebala dobiti potporu za sastavljanje vlade te zemlje.

Te informacije potvrdio je i ministar Nebojša Stefanović. “Predsjednik Vučić i stranka SNS su u problemima koji se tiču osiguravanja većine u parlamentu. U teškoj smo situaciji oko formiranja stabilne većinske podrške i iskoristit ćemo svaki trenutak za osiguravanje te većine. Sa sigurnošću mogu reći da će sedam zastupnika Jedinstvene Srbije glasati protiv, više njih iz SNS-a nije sigurno kako će glasati, a prijedlog neće podržati ni (nekadašnji muftija iz Novog Pazara) Muamer Zukorlić”, navodi Stefanović.

On dodaje da se zbog cijele situacije Vučić i SNS intenzivno bave učvršćivanjem većine. “Ako uspijemo osigurati većinu, možemo očekivati da sjednica Skupštine na kojoj bi trebala biti izabrana nova premijerka počne sljedeći vikend”, naglašava Stefanović i dodaje kako je Vučić odlučan i ustrajan u svom prijedlogu, kao i da ga neće mijenjati ni pod koju cijenu. Dio oporbe optužio je Vučića da je, predlažući Anu Brnabić, pokleknuo pod pritiscima Zapada. E.S.

Možda ste propustili...

ZAKONODAVCI AMERIČKE DRŽAVE TENNESSEE ODLUČILI

Učitelji smiju nositi oružje

SAD, KINA I RUSIJA NAJVEĆI POTROŠAČI

Porast globalne vojne potrošnje

Najčitanije iz rubrike