Sport
TOUR DE SLAVONIA

Osam sati, 135 km i stotinu
sudionika za vrhunski doživljaj
Objavljeno 24. svibnja, 2017.
Bilo je ovo peto izdanje biciklističke revije koja spaja pet gradova Osječko-baranjske županije

Biciklistički Tour de Slavonia još jednom je prošao Slavonijom! U nedjelju je održana peta biciklijada slavonskom ravnicom, start i cilj bili su u Donjem Miholjcu, a na put dug 135 kilometara krenulo je više od stotinu sudionika.

Nakon starta ispred hotela Slavona u Miholjcu karavana se uputila u Našice, potom se preko Bizovca, Osijeka, Valpova i Belišća ponovno vratila u Donji Miholjac.

I ove godine glavni organizator bicikliranja po Slavoniji bio je BK Maraton Team, koji je ponovno okupio zaljubljenike u sport iz svih krajeva Hrvatske koji su na cestovnim, trekking i mtb biciklima upoznali ljepote istoka Lijepe Naše. U Našicama, Osijeku, Belišću, Valpovu, kao i u općini Bizovac te, naravno, Donjem Miholjcu, domaćini su na nekoliko minuta zaustavili biciklističku karavanu i priredili im okrjepu, a na “meniju” nisu bile teške slavonske delicije, nego samo voda, sokovi i voće. Najduže zadržavanje bilo je u Osijeku, jer nakon 85 kilometara vožnje sudionicima biciklijade itekako je bila potrebna okrijepa i stanka.

Tko je prvi, a tko posljednji prošao ciljem osmosatne biciklističke revije, manje je bitno, jer ovo nije bila utrka za plasman ili bodove, nego samo rekreacija koja potiče na zdrav način života i promiče čari biciklizma. I zato su organizatori za najstarijeg i najmlađeg sudionika pripremili prigodne darove. Najstariji sudionik biciklijade je 70-godišnjak iz Zagreba, a najmlađi 16-godišnjak iz Koprivnice.

Inače, prva biciklijada koja je povezivala gradove s područja Osječko-baranjske županije održana je 2008. godine, dogodila se u međuvremenu i kratka stanka, a u nedjelju je ovaj događaj doživio svoje peto izdanje i promiče se u jednu od najrespektabilnijih biciklijada.

BK Maraton Team zaslužuje čestitke za zahtjevnu organizaciju, kao i Moto klub Rimljani iz Viljeva te MK Veterani Croatia iz Osijeka, koji su uz policiju osiguravali karavanu. Pokrovitelji biciklijade bili su Osječko-baranjska županija, Turistička zajednica županije te Savez sportova OBŽ-a i grad Donji Miholjac, dok je sponzor bicikliranja kroz Slavoniju bio Protea Sport.

- Sjajno iskustvo i bicikliranje po Slavoniji. Moram zahvaliti policiji, ali i dečkima iz MK Veterani Croatia i Rimljanima bez kojih bi sigurnost biciklista bila značajnije ugrožena, jer još uvijek većina vozača na našim cestama ne poštuje bicikliste kao ravnopravne sudionike u prometu - kazao je Siniša Crnčan, organizator biciklijade Tour de Slavonia.

Ivana LIOVIĆ
Možda ste propustili...

ATLETSKA DIJAMANTNA LIGA

Sve počinje u Kini

U SUSJEDSTVU EUROPSKO PRVENSTVO U VESLANJU

Europska medalja važna, ali još je važnija forma za Pariz

Najčitanije iz rubrike