Sport
TRI HRVATICE U FINALU

Tijana na preskok trči s posla, Ema iz dvorana za karate
Objavljeno 22. svibnja, 2017.

U ženskoj konkurenciji Hrvatska nije osvojila medalju u Osijeku. Tijana Tkalčec i Ema Kajić bile su šeste, odnosno sedme, u subotu na preskoku, dok je Ana Đerek bila šesta na parteru.

Osijek je bio veliki povratak Tijane Tkalčec. S ocjenom 13.534 bila je šesta u preskoku, jednu poziciju ispod one koje je ostvarila u Kopru, ali jedno mjesto ispred Riječanke Eme Kajić.

- Stvarno mi je drago što sam se vratila. Malo je bilo treme, ali lakše je i što smo nas dvije Hrvatice skakale u finalu - rekla je Tijana, koja još ne zna hoće li nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Montrealu.

- Moram pojačati bar jedan skok. Onda možda, jer ako toga nema onda nema smisla -, rekla je Tijana koja je tijekom stanke diplomirala i zaposlila se u Aton centru.

- Ako pitate može li se - reći ću vam da. Imam dovoljno vremena za sve ako se stvarno želi nešto napraviti.

Zadovoljna je i Riječanka Ema Kajić.

- Popravila sam oba dva skoka i dobila dvije desetinke više negoli u kvalifikacijama. Ovo je dobro kakve uvjete imamo.

A kakve uvjete ima Ema u Rijeci?

- Nikakve. Preskok trčimo iz dvorane za karate. Ja sam sada na Kineziološkom fakultetu u Splitu, tamo imamo kockasti parter koji je povezan s akrobatskom trakom, pa je to malo čudno.

U Splitu trenira i Ana Đerek, koja je na parteru zauzela šesto mjesto. Bio bi možda i bolji plasman da na drugoj dijagonali nije načinila prijestup. Na istoj dijagonali to je učinila i u kvalifikacijama.

- Dala sam sve od sebe, premda nisam bila sto posto spremna. Svaki put sam pogriješila na istoj dijagonali. Možda da malo produžim parter. Konkurencija je bila jaka, teško se približiti njima, ali vjerujem kako bi se mogla i pošteno upustiti s njima u borbu.

Rekla je kako je nakon Tinovog nastupa osjetila olakšanje.

- Od njega se očekivala borba za medalju. Ja sam očekivala da dam sve od sebe pred ovom publikom što sam i ostvarila, rekla je maturantica gimnazije kojoj slijedi državna matura i prijam na fakultet. K.Lacković

Najčitanije iz rubrike