Sport
HRVATSKO-SLOVENSKI DVOBOJ

Bertoncelj: Rado bih pustio Robertu
Objavljeno 20. svibnja, 2017.

Kao glavnog konkurenta u današnjoj borbi za zlato na konju s hvataljkama Robert Seligman označio je Sašu Bertoncelja. Slovenski gimnastičar u kvalifikacije je ušao s trećom ocjenom. Finalist EP-a u Cluju prošli je tjedan na Challenge cupu u Kopru ostvario pobjedu.

Stoga je zanimljivo čuti koga to Sašo smatra svojim najvećim konkurentom za prvo mjesto u današnjem finalu?

- Pa i ja vidim Roberta kao glavnog konkurenta! Nas dvojica smo stari prijatelji. Lijepo je uvijek kada se možemo natjecati gledati tko će biti bolji, pričao je 33-godišnji Bertoncelj, dvije godine stariji od hrvatskog mu kolege i velikog konkurenta.

Svjestan je koliko Robertu znači pobjeda u Osijeku?

- Nedavno sam i ja slavio u Kopru, i znam što znači pobijediti pred svojom publikom. Ma najradije bih mu pustio - kroz smijeh je rekao Bertoncelj i nastavio:

- Mislim kako ne trebam popuštati, jer Robert je odličan gimnastičar i natjecatelj. Naravno, potrudit ću se kako bih bio što bolji, ipak je ovo sport. Ići ću s četiri desetinke jačom vježbom negoli u kvalifikacijama gdje, iskreno, nešto mi se događalo, ali ne znam što. Nije problem bila ni snaga, a ni neka tehnička pogreška. Idem sa startom 6.1 napraviti najtežu vježbu. A ako ne pobijedim, bilo bi mi baš super da pobijedi Robert.

Sašo nije propustio ni jedan osječki Grand prix.

- Kada sam pred ovo natjecanje ispunjavao rezultate gledao sam svoje rezultate i zaključio sam: Uh, pa stvarno sam bio dobar u Osijeku. Bio sam jednom prvi, bio sam i drugi, i treći, imam dosta medalja. Od tih osam nastupa mislim kako samo jednom nisam ušao u finale. Bilo je to jedne godine kada sam isprobavao jednu težu vježbu, pa je to bio razlog. Volim doista doći u Osijek. To mi je najdraže natjecanje nakon naših slovenskih svjetskih kupova. Lijep je grad, ljudi su dobri, natjecanje i organizacija je O.K. Oprostite, ne O.K., nego odlično. Jedno od najbolje organiziranih natjecanja.

Bertoncelj je sada (p)ostao najbolji slovenski gimnastičar nakon odlaska Aljaža Pegana i Mitje Petkovšeka. Jesu li zbog toga očekivanja od tebe veća?

- Možda i jest tako kada nas je bilo više iz toga vrha. U prvom redu gledalo se što će napraviti Mitja i Aljaž, pa ako jedan ne napravi, drugi bude dobar i obrnuto, a mene se gledalo što god napravim bit će dobro. Sada je možda malo drukčije. Sve je super ako ostvarim dobar rezultat, a ako pogriješim nije dobro za reprezentaciju. Ali, iskreno ne osjećam pritisak takve vrste. Najveći pritisak napravim samome sebi. Hoću uvijek dobro vježbati.

Bertoncelj je već u godinama kada počinje razmišljati o završetku karijere. Specijalisti na konju s hvataljkama želja je nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju. Put prema Japanu malo je olakšan.

- Sigurno ću loviti Tokio. Ostale su mi još dvije neosvojene medalje. Nemam medalju sa Svjetskog prvenstva i nemam Olimpijskih medalja, gdje još nisam niti nastupio.

Jednako kao i Seligman?

- Ha, pa rekao sam ti da smo dobri prijatelji, pa pratimo jedan drugoga u svemu. Želim doista da se zajedno kvalificiramo za Tokio. A što će biti poslije Tokija, ne znam. Koliko god volio ovaj sport jednoga dana završit će karijera. Ali, ako nakon Tokija ne budem imao problema s ozljedama, zašto se ne bih natjecao i dalje - zaključio je slovenski gimnastičar. K. Lacković

Robert Seligman

hrvatski gimnastičar

RUS NAM MOŽE POMRSITI RAČUNE

Bertoncelju je ove godine sjela vježba u kvalifikacijama Europskog prvenstva. Pobijedio je kod kuće u Kopru i smatram ga najvećim konkurentom u borbi za zlato. Račune nam pomrsiti može Rus Poliashov. Mlad je, ali ima jako visok start pa je kod njega sve moguće ako mu sjedne vježba. Uz to, kada Rusi dignu ruku i suci ih gledaju drukčijim očima.

ROBERT ČETVRTI, MATIJA SEDMI, BERTONCELJ NASTUPA OSMI

Poznat je redoslijed nastupa gimnastičara u subotnjim finalima. Na konju s hvataljkama prvi će krenuti Brazilac Lucas de Souza. Robert Seligman u finalu će nastupiti četvrti, a Sašo Bertoncelj kao posljednji, osmi, odmah iza drugog hrvatskog vježbača na konju s hvataljkama Matije Barona. Znači, Robert će u svojoj vježbi morati ići na sve ili ništa. Bit će to startna ocjena 5.9, možda čak i 6.1.

Možda ste propustili...

SLAVONSKI OBRAČUN U SUPERSPORT PRVOJ LIGI

U srazu sa susjedima motiv nam je još veći

MEMORIJALNI BOĆARSKI TURNIR “PUKOVNIK IVICA ŠOLJIĆ”

Čepinčanima bronca, Šimiću prvo mjesto u pucanju

Najčitanije iz rubrike